Εκοιμήθη ο μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
NewsroomΣε ηλικία 90 ετών εκοιμήθη ο μητροπολίτης πρώην Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Ο μακαριστός μητροπολίτης Κωνσταντίνος Φαραντάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1930. Σπούδασε θεολογία και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1954 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος, υπό του μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης Διονυσίου. Υπηρέτησε στη Γραμματεία της Αποστολικής Διακονίας και στη συνέχεια διορίσθηκε πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας (1966-1974).
Ως εφημέριος υπηρέτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ευθυμίου Κυψέλης, ακολούθως δε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, όπου και ανέπτυξε αξιόλογη δράση ως ιεροκήρυκας, κατηχητής και πνευματικός, εργαζόμενος αόκνως για την ανακαίνιση και αγιογράφηση του Ναού.
Στην Κομοτηνή διηύθυνε και το Εκκλησιαστικό Οικοτροφείο Θηλέων. Υπήρξε επίσης συνεργάτης Ραδιοφωνικών Σταθμών και του Τοπικού της ακριτικής Θράκης.
Το Μάιο του 1974 μετετέθη ως πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας, εργαζόμενος συντόνως για την διοργάνωση αυτής. Συγχρόνως υπηρέτησε ως εφημέριος, ιεροκήρυκας, κατηχητής και πνευματικός στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Ν. Χαλκηδόνος, τον οποίο και ανακαίνισε εκ βάθρων.
- Αν είναι δυνατόν κάμπιες και KFC; Παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα και παραδόσεις που δεν θα πιστεύατε ποτέ ότι υπάρχουν!
- Νέες αποκαλύψεις για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «αγροτοπατέρες» και η… δραστική φόρμουλα για να ξεφεύγουν από ελέγχους
- Υπόθεση Τζιν Χάνλον: «Φως» στο θρίλερ του θανάτου της 16 χρόνια μετά - Το ημερολόγιο που έδειξε τον δολοφόνο
- «Θα επιστρέψω ακόμα πιο δυνατή»: Η πρώτη ανάρτηση της Έλενας Παπαρίζου μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο