Αναστηλώνονται οι ναοί των Μονών Παναγίας Εικονιστρίας και Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου
Μαρίνα ΖιώζιουΟ δήμαρχος Σκιάθου, Θεόδωρος Τζούμας, ενημέρωσε τον μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομο ότι, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού, εγκρίθηκαν οι μελέτες αποκατάστασης των καθολικών των Ι. Μονών Παναγίας Εικονιστρίας και Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου.
Μάλιστα, μετά από αίτημα του δήμου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα έργα εντάχθηκαν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, όπου υπάρχει η δέσμευση, τα έργα που εντάσσονται εκεί, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.
Ο ιεράρχης ευχαρίστησε τον δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και όλους τους συνεργάτες του, για το πολύ ευχάριστο αυτό νέο και τους συνεχάρη για το αμέριστο ενδιαφέρον τους, όσον αφορά στην αποκατάσταση πολιτιστικών και ιερών μνημείων μεγάλης ιστορικής σημασίας έργα, αλλά και γενικότερα για την συμπαράστασή τους και την αγάπη τους προς την Εκκλησία. Ευχήθηκε δε, σύντομα να αξιωθούμε, να χαρούμε να δούμε αποκαταστημένα στο αρχαίον κάλλος τα ιερά αυτά εκκλησιαστικά και μοναστηριακά σκηνώματα.
- Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 14 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
- Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
- Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη