Εκκλησία|07.04.2020 16:38

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Κεκλεισμένων των θυρών οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας

Μαρίνα Ζιώζιου

Κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή επιβολή της συμμετοχής μόνο ενός κληρικού, ενός ψάλτη και ενός νεωκόρου θα τελεστούν και οι ιερές ακολουθίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα στους Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Σε αυτή την απόφαση κατέληξε χθες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Αμερικής, η οποία συνήλθε με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, υπογραμμίζοντας ότι οι ακολουθίες θα εξακολουθήσουν να τελούνται όπως ακριβώς ετελούντο μέχρι τώρα, σύμφωνα με τις οδηγίες των κατά τόπους μητροπολιτών και των πολιτειακών και των υγειονομικών Αρχών.

Η Ιερά Σύνοδος σημείωσε ότι, σύμφωνα με τις υποδείξεις των πολιτειακών και υγειονομικών Αρχών, δεν θεωρείται ασφαλής η με οποιοδήποτε τρόπο διανομή αντικειμένων ευλαβείας της Ορθόδοξης πίστης, συμπεριλαμβανομένων των βαΐων, των κεριών, των λαμπάδων, των λουλουδιών του κουβουκλίου του Επιταφίου, των αυγών και του Αγίου Φωτός του Πάσχα.

Η Σύνοδος συνέστησε στους κληρικούς να προσφέρουν πνευματική καθοδήγηση, με τη συνδρομή των τεχνολογικών Μέσων, τονίζοντας όμως ότι δεν επιτρέπεται η τηλεφωνική ή διαδικτυακή τέλεση του Μυστηρίου της ιεράς Εξομολόγησης.

Τέλος, σύμφωνα με πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Κλίβελαντ του Οχάιο από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου, με τηλεδιάσκεψη και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.  

ΚορονοϊόςΑρχιεπίσκοπος ΑμερικήςΜεγάλη Εβδομάδα