Εκκλησία|10.04.2020 19:22

Διαδικτυακή συζήτηση με τους πιστούς οργανώνει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος

Μαρίνα Ζιώζιου

Για μία ακόμη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος χρησιμοποιεί τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας προκειμένου να διατηρήσει την επικοινωνία με το ποίμνιό του αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Έτσι, αύριο, Σάββατο του Λαζάρου, στις 3 το μεσημέρι ώρα Αμερικής, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή συζήτηση- μέσω τηλεδιάσκεψης- με τους Έλληνες Ορθόδοξους πιστούς της Αμερικής.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η ομογενής δημοσιογράφος, Δήμητρα Καλοδήμος, η οποία για περισσότερα από 35 χρόνια ήταν η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού της πολιτείας του Τενεσί, που συνδέεται με τον τηλεοπτικό σταθμό NBC.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σε μήνυμά του προς τους πιστούς, οι οποίοι μπορούν στη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους, επισήμανε ότι ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος πόνος και αγωνία στην Εκκλησία μας, αισθάνεται ικανοποίηση που οι σύγχρονες τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα να προσεγγίσει ολόκληρη την Αμερική και να ακούσει τη φωνή των πιστών.

«Θέλω όλοι να γνωρίζουν», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ότι «στέκομαι στο πλευρό τους και θέλω να τους πω πόσο αγαπητοί και πόσο ανεκτίμητοι είναι για μένα ο καθένας ξεχωριστά, καθώς ξεκινάμε αυτή τη δύσκολη πορεία προς το Άγιο Πάσχα του Κυρίου μας μέσα από τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Τις πρωτοποριακές ποιμαντικές πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και των σύγχρονων τεχνολογιών εξήρε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του χθες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανέλυσε στην κυρία Σακελλαροπούλου την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται το επίκεντρο της πανδημίας και υπογράμμισε τις επιπτώσεις που αυτή έχει για την ελληνοαμερικανική κοινότητα και για την Εκκλησία.

Επιπρόσθετα, της υπογράμμισε τα περιοριστικά μέτρα που εδώ και πολλές εβδομάδες έχουν ληφθεί για την τέλεση των ακολουθιών, χωρίς την παρουσία πιστών, προκειμένου να προστατευτεί απόλυτα η υγεία τους και εν γένει η δημόσια υγεία.

Όπως της είπε, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας ο ίδιος θα λειτουργήσει στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου που βρίσκεται στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, με τις ακολουθίες να μεταδίδονται τηλεοπτικά και διαδικτυακά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ζήτησε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαβιβάσει τα θερμότερα συγχαρητήριά του και τις ευχές του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εφάρμοσε με εξαιρετική επιτυχία και ακρίβεια πολιτικές για την προστασία της δημόσιας υγείας, που έσωσαν κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές, κάτι το οποίο άλλωστε αντανακλάται και στην ικανότητα της χώρας μας να ελέγξει αποτελεσματικά την όλη κατάσταση.

Τέλος, συγχαίροντας την κυρία Σακελλαροπούλου για την ανάληψη των καθηκόντων της, καθώς ήταν η πρώτη επικοινωνία που είχαν και ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο της, την προσκάλεσε να παραστεί στα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» που έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2021.

ΚορονοϊόςΚατερίνα ΣακελλαροπούλουΑρχιεπίσκοπος Αμερικής