Θανάσης Κουκάκης στο ethnos.gr για την υπόθεση παρακολουθήσεων: «Σε άλλες χώρες ξηλώθηκαν οι μυστικές υπηρεσίες - Στην Ελλάδα είναι απλά Παρασκευή»
Αδάμος ΖαχαριάδηςΠαρακολουθήσεις, predator, υποκλοπές, ΕΥΠ. Λέξεις που έχουν μπει για τα καλά στην πολιτική συζήτηση των τελευταίων ημερών. Αφορμή η καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου την περίοδο που διεκδικούσε την προεδρία του κόμματος.
Λίγους μήνες νωρίτερα, η δημοσιογραφική έρευνα δύο ανεξάρτητων μέσων, του inside story και του reportersunited είχαν φέρει στην επιφάνεια την υπόθεση διπλής παρακολούθησης του Έλληνα οικονομικού δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη.
Σήμερα, στο ethnospodcast συνομιλούμε με τον Θανάση Κουκάκη, ο οποίος μας εξιστορεί το χρονικό πλαίσιο της υπόθεσης εξηγώντας μέσω ποιων οδών έφτασε η έρευνα στο υπερσύγχρονο λογισμικό predator αλλά και πώς η υπόθεση απόπειρας παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη μπορεί να «ξεκλειδώσει» τις εξελίξεις.
Τα βασικά σημεία της συζήτησης
- 01:00-8:00: Πώς κατάλαβε ο Θανάσης Κουκάκης ότι είναι υπό παρακολούθηση
- 8:00-17:00: Από την ΕΥΠ στο predator και η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου
- 17:00- 24:00: Η δημοσιογραφική έρευνα των δύο ανεξάρτητων Μέσων και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη
- 24:00-27:00: Οι υποθέσεις που ερευνούσε ο Θανάσης Κουκάκης την περίοδο που γίνονται οι παρακολουθήσεις
- 27:00 - 31:00 : Πώς διαφοροποιεί την υπόθεση η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη
- 31:00 - 35:00: Έχει το ελληνικό κράτος το σύστημα predator;
- 37:00- : 45:00: Σε Ισπανία και Γερμανία ξήλωσαν τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών - Εδώ είναι απλά Παρασκευή
- Όλες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν απειλεί τους Ευρωπαίους να μην εμπλακούν στον πόλεμο - Σακίδιο έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε η Κύπρος
- Θες τραπεζικό λογαριασμό; Πλήρωσε: Έως και 341 εκατ. ευρώ πάνω τα έσοδα των τραπεζών
- Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος: Οι δύο απαντήσεις που έγιναν viral
- Συγκλονίζει ο Δημήτρης Ιτούδης: «Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από έκρηξη στα 700 μέτρα από το διαμέρισμά μου»