Food & Drink|16.04.2020 19:46

Πληθαίνουν οι συμμετοχές στο #cook4heroes: Σεφ κι εστιατόρια μαγειρεύουν για καλό σκοπό

Newsroom

Ανταποκρινόμενοι στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας λόγω της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού γνωστοί σεφ και εστιατόρια ένωσαν τις δυνάμεις τους και, στέλνοντας ένα μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης, αποφάσισαν να συνεισφέρουν στην μάχη ενάντια στον Covid-19 κάνοντας αυτό που ξέρουν να κάνουν: μαγειρεύοντας. Μέσω της ενέργειας #cook4heroes που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων παρέχουν για τέσσερις εβδομάδες – η εν λόγω δράση διανύει την δεύτερή της εβδομάδα και αν χρειαστεί θα επεκταθεί– φαγητό στους γιατρούς και τους νοσηλευτές των νοσοκομείων αναφοράς, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

Πολλά γνωστά πρόσωπα της εστιατορικής κοινότητας της Αθήνας και όχι μόνο ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του #cook4heroes, μια πρωτοβουλία της ομάδας των Cookoovaya, Basegrill και Τραβόλτα. Συμμετέχουν τα εστιατόρια Vezene και Birdman του Άρη Βεζενέ, το CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου, το Botrini's και το Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι, που συνεργάζονται σ’ αυτή την προσπάθεια με το Canaves Oia. Στα πλαίσια της ίδιας δράσης μαγειρεύουν ο Νίκος Ρούσσος και η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη από το Funky Gourmet, ο Γιάννης Λουκάκος από τα Ψωμί και Αλάτι και Alio, ο Γκίκας Ξενάκης από το Αleria, o Γιάννης Μπαξεβάνης από το Ark, ο Χριστόφορος Πέσκιας από το Balthazar, και ο Γιάννης Σαπουντζής από το Sapou. Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα, σε ανάλογη λογική κινείται και η ομάδα των By the Glass, Boccanegra και Cardinale, παρέχοντας κι εκείνη φαγητό στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid-19.

Η λίστα όλο και μεγαλώνει, αποτυπώνοντας το κοινωνικό πρόσωπο της ελληνικής γαστρονομίας, που θέλησε να βάλει το δικό της λιθαράκι στη δύσκολη αυτή συγκυρία, όπου χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να σκεφτόμαστε με τη λογική του «μαζί». Τα εστιατόρια, που τηρούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Υγείας, έχουν την υποστήριξη πολλών από τους προμηθευτές τους, οι οποίοι ανέλαβαν να παράσχουν τις απαραίτητες πρώτες ύλες, συμβάλλοντας με τη σειρά τους σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια. Η διαλογή και διανομή των γευμάτων προς τα νοσοκομεία γίνεται από τον Δήμο Αθηναίων.