Food & Drink|05.05.2020 18:30

Ένα από τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας ξεκίνησε delivery

Newsroom

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, τα μπαρ αναμένεται να ανοίξουν τον ερχόμενο μήνα μαζί με τα καφέ και τα εστιατόρια προσαρμόζοντας τον τρόπο λειτουργίας τους στις νέες συνθήκες. Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα πάντως, όσοι θελήσουν ένα ωραίο κοκτέιλ, μπορούν να απευθυνθούν στο Βaba au Rum. Το ιδιαίτερα αγαπητό μπαρ της οδού Κλειτίου, που φέτος συμπλήρωσε έντεκα χρόνια παρουσίας στην αθηναϊκή σκηνή ‒τα γενέθλια του τα γιόρτασε διαδικτυακά, εν μέσω καραντίνας, με ένα τρίωρο DJ set σε live streaming‒ και που κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου (World’s 50 Best Bars), μέχρι την άρση των σχετικών περιοριστικών μέτρων θα φτιάχνει κοκτέιλ για το σπίτι. Ο ειδικός κατάλογος με προτάσεις για delivery έκανε πρεμιέρα πριν από μερικές ημέρες.

Τα κοκτέιλ που προτείνουν ο Θάνος Προυναρούς και η ομάδα του, κλείνονται, ούτως ώστε να μπορούν να μεταφερθούν, σε συσκευασίες κενού αέρος. Μαζί τους παραλαμβάνει κανείς τις απαραίτητες γαρνιτούρες αλλά και πάγο της ελληνικής εταιρίας Ice Up. Από εκεί και πέρα χρειάζονται μόνο τα ποτήρια. Υπάρχουν εννιά διαφορετικές επιλογές, ανάμεσα στις οποίες θα συναντήσετε Negroni σε δύο εκδοχές, ένα κλασικό κι ένα με ρούμι, ανανά και τριαντάφυλλο, Mai Tai, Cosmo Margarita, το εξαιρετικό Βloody Mary του Baba au Rum ή το επίσης πολύ χαρακτηριστικό κι εμπνευσμένο από το ομώνυμο magnus opus του Μπωντλέρ Les Fleurs Du Mal, που είναι ένα έντονα βοτανικό τζιν τόνικ με αρώματα μάνγκο και πεύκου.

Μπορεί κανείς να τα παραγγείλει μέσω της Wolt, η οποία έχει αρκετά μεγάλη ακτίνα παράδοσης – φτάνει για παράδειγμα μέχρι το Κουκάκι, την Κυψέλη ή το Νέο Ψυχικό. Θα τα παραλάβει στις ειδικές συσκευασίες (κάθε μία περιέχει ποσότητα για δύο ποτά και κοστίζει € 12,50), από τις 18:00 έως τις 23:00, για αυτή την εβδομάδα σε καθημερινή βάση και από την επόμενη από Τετάρτη έως Κυριακή. Δεν είναι απαραίτητο να καταναλωθούν αμέσως: μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και τρεις μέρες.

Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου σ’ αυτό το νέο εγχείρημα υπήρξε πολύ θετική. «Ήταν κάτι που είχαμε στο μυαλό μας από την αρχή» λέει ο Θάνος Προυναρούς, που μαζί με την ομάδα του όλο αυτό το διάστημα που η πόρτα του μπαρ παρέμενε κλειστή επεξεργάζονταν τρόπους να παραμείνουν δραστήριοι και να κρατήσουν την επαφή τους με το κοινό που εκτιμά τη δουλειά τους. Η επόμενη μέρα είναι, αναμενόμενα, κάτι που τους απασχολεί έντονα. Καθώς οι συνήθειες κι οι ανάγκες κόσμου θα αλλάξουν, τα μπαρ θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκε, επανεφευρίσκοντας τον εαυτό τους και παρουσιάζοντας νέες ιδέες. «Πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τη φιλοσοφία μας» επισημαίνει ο ιδιοκτήτης του Baba au Rum και υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία της διατήρησης των θέσεων εργασίας: «το να λειτουργήσουμε με όλους τους εργαζόμενούς μας στη θέση τους είναι πολύ σημαντικό».

deliveryκοκτέιλμπαρ