Food & Drink|08.05.2020 10:34

Βιβλίο: TΗΙΝ… positive - Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής

Newsroom

Το να είναι κάποιος ΠΑΧΥΣ ή ΛΕΠΤΟΣ δεν είναι θέμα δίαιτας αλλά θέμα φιλοσοφίας και προσωπικής σχέσης με το φαγητό. Με τους ίδιους μηχανισμούς που το σώμα μπορεί να θρέψει ένα σπασμένο κόκαλο μπορεί να γιατρέψει και οποιαδήποτε ασθένεια. Αρκεί να βρει το κατάλληλο θρεπτικό υπόστρωμα ώστε να λειτουργήσουν επαρκώς και αποτελεσματικά οι μηχανισμοί αυτοΐασης που διαθέτει. Με αυτούς ακριβώς τους μηχανισμούς είναι δυνατό να θεραπευτεί και η παχυσαρκία.

Κατανοώντας τους πιο απλούς βιοχημικούς μηχανισμούς, όπως τη ρύθμιση της γλυκόζης στο αίμα και τον μηχανισμό της πείνας και του κορεσμού στο σώμα, μπορεί κανείς να προβλέψει κάθε φορά την επόμενη κίνηση για τη διαχείριση της πείνας. Εκμεταλλευόμενος σωστά τον χρόνο μέσω ωρολογιακά προγραμματισμένων και σωστά συνδυασμένων γευμάτων, θα καταφέρει «να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από την πείνα του».

Γιατί πρέπει να διαβάσει κάποιος αυτό το βιβλίο;

Το βιβλίο πραγματεύεται την πρακτική εφαρμογή της μεσογειακής διατροφής. Αφορά την πλειονότητα του πληθυσμού στις μεσογειακές –και όχι μόνο– χώρες και βασίζεται στην εμπειρία δεκαετιών στην εφαρμογή της διατροφής σε χιλιάδες ανθρώπους. Συγκεκριμένα:

  • Επισημαίνεται η ανάγκη για πρόσληψη τροφών με υψηλή θρεπτική αξία, καθώς και ποιες είναι αυτές και πώς μπορεί κανείς να υιοθετήσει μια υγιεινή διατροφή.

  • Εξηγούνται με πρακτικό τρόπο οι ιδιότητες κάθε κατηγορίας τροφών και γιατί είναι απαραίτητες, όχι απλά γιατί το λένε οι γιατροί, οι διατροφολόγοι ή γιατί το αναφέρει κάποια αυθεντία.

  • Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για το κοινό και για τους διατροφολόγους που θα αξιοποιήσουν τα δεδομένα από την εμπειρία δεκαετιών και χιλιάδων περιστατικών και θα έχουν σίγουρο αποτέλεσμα.

  • Προωθεί τη σωστή χρήση της τροφής μέσα από την κατανόηση των διατροφικών επιλογών και μας καθιστά ικανούς να το επιτύχουμε με τρόπο εύκολο.

  • Τέλος, δίνεται απάντηση στο βασικό ερώτημα «Τι πρέπει να τρώμε;» για να είμαστε υγιείς και λεπτοί, καθότι η υγεία καθαυτή είναι συνυφασμένη με την έννοια του φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Η προσέγγιση αυτή καλύπτει το σημαντικότερο κομμάτι του πληθυσμού και θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να κάνουν ένα τεράστιο άλμα στην ποιότητα ζωής τους με την εφαρμογή των πιο πρόσφατων επιστημονικών εξελίξεων στον τομέα της υγείας και της διατροφής. Πρόκειται για μια δουλειά που συνεισφέρει σημαντικά στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία στο συγκεκριμένο θέμα. 

Το μεγάλο στοίχημα που κερδίζει το βιβλίο Thinpositive είναι ότι ο διαιτολόγος και και Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity Ευάγγελος Ζουμπανέας, βασισμένος στην εικοσαετή εμπειρία του στον χώρο της διατροφής, παρουσιάζει μια επιτυχημένη και ιδιαίτερα πρακτική μέθοδο ώστε τα άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν και πάλι ένα ιδανικό σωματικό βάρος να καταφέρουν να διατηρήσουν το πρόγραμμα της διατροφής τους δίχως να παλεύουν διαρκώς με την πείνα τους, και μάλιστα εφ’ όρου ζωής.

Πηγή: eatme Μαΐου. Τo eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής

βιβλίοδιατροφή