Food & Drink|14.05.2020 14:58

Το «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ» έρχεται στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Newsroom

Την ώρα που η εστίαση ετοιμάζεται σιγά-σιγά να ξαναπάρει μπρος, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, σεφ και ιδιοκτήτης του καταξιωμένου στην ελληνική γαστρονομική σκηνή εστιατορίου «CTC» και η ομάδα των «Τhe Clumsies», «Theory Bar & More», «Odori Vermuteria Di Atene», «Frater & Soror» και «Senios» ετοιμάζονται να παρουσιάσουν από κοινού ένα καινούργιο project στo κέντρο της Αθήνας. Το όνομα αυτού, «Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ». Θα το γνωρίσουμε σε λίγο καιρό στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, στον ιδιαίτερα φιλικό, με ρετρό χαρακτήρα, χώρο του Senios, που δένει όμορφα την παράδοση και το μοντέρνο.

Ένα πολύ ενδιαφέρον «πάντρεμα» θα περιμένει τους Αθηναίους από τα μέσα Ιουνίου ‒σύμφωνα με τα πλάνα των δημιουργών του αυτού του νέου σεναρίου που αναθεωρεί την έννοια του αστικού καφενείου‒ και μέχρι τον Οκτώβριο μερικά βήματα από την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, από τους πιο αξιόλογους μάγειρες της γενιάς του και με ουκ ολίγες γαστρονομικές περγαμηνές θα παίζει σε λίγο διαφορετικό ταμπλό από ό,τι μας έχει συνηθίσει. Εμπνευσμένοι μεζέδες, παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα ιδωμένα με μοντέρνα ματιά και ορεκτικά που θα μπορεί να επιλέξει κανείς από έναν πληθωρικό δίσκo είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του νέου project που θα δίνει, αναμενόμενα, ανάλογη έμφαση και στο κομμάτι του ποτού.

Η λίστα των ποτών και των κοκτέιλ που θα φέρει την υπογραφή της βραβευμένης ομάδας που βρίσκεται πίσω από μερικά από τα πιο ιδιαίτερα μπαρ της πόλης θα κινείται κι εκείνη σε δημιουργικά μονοπάτια και τα κοκτέιλ, έχοντας ως βάση προσεκτικά επιλεγμένα ντόπια αποστάγματα και ποιοτικά spirits, θα ποντάρουν στην ελληνικότητα.

Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ Καλαμιώτου 15, Αθήνα

φαγητόποτόκαλοκαίριάφιξη