Food & Drink|19.05.2020 10:22

Jerry’s Foodtruck: Η γλυκιά «καντίνα» της Θεσσαλονίκης στάθμευσε στο Χαλάνδρι

Newsroom

Ο θείος τους ο Γεράσιμος ή αλλιώς Jerry στα 50's γύριζε την Αμερική με την καντίνα του. Αρκετές δεκαετίες μετά, ο Γιάννης Χρηστίδης και ο Τάσος Γκουσγκούνης αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα βήματά του. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Jerry’s Foodtruck, που διάλεξε έναν διαφορετικό δρόμο, στρωμένο με ζύμη για ντόνατς και τσουρέκι. Mε το που άνοιξε στην οδό Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, το 2016, κέρδισε τους γλυκατζήδες της πόλης και συνέχισε ανάλογα: αυτή τη στιγμή μετράει τρία καταστήματα στη συμπρωτεύουσα, ένα στα Γιάννενα, ένα στην Κατερίνη και ένα ακόμη στην Αθήνα, το οποίο μόλις κάρφωσε το σημαιάκι του στο Χαλάνδρι.

Το κατάστημα του Χαλανδρίου άνοιξε πρόσφατα γεμάτο γλυκές λιχουδιές

Ντόνατς σε διάφορα μεγέθη και σχήματα που γεμίζονται με σύριγγες πραλίνας, βουτάνε σε σοκολάτα ή περιχύνονται με ζεστό γλάσο κι όχι μόνο, πληθωρικά γεμιστά τσουρέκια και πρωτότυπα γλυκά μπέργκερ με ψωμάκι από ζύμη ντόνατ (βλ. Chocoburger με μπιφτέκι σοκολάτας, μαρμελάδα φράουλα, λευκή σοκολάτα, Banana burger με ροδέλες μπανάνας, κρέμα βανίλιας και σοκολάτα γάλακτος, Red burger με «μπιφτέκι» φράουλας, φρέσκες φράουλες, πραλίνα και πέρλες σοκολάτας ή Ιce burger με φέτα παγωτού και πραλίνες) είναι μερικά μόνο από όσα θα συναντήσουν όσοι κάνουν μια στάση στον αριθμό 4 της οδού Κολοκοτρώνη.

Τα ντόνατς έρχονται με ποικίλες γεμίσεις και επικαλύψεις

Πέρα από τις στάνταρ προτάσεις, στο Jerry’s Foodtruck μπορεί κανείς να «χτίσει» το γλυκό του όπως ακριβώς το θέλει. Σοκολάτα γάλακτος, λευκή και bitter, μόκα, κρέμα βανίλιας, κρέμα μπισκότου, καραμέλα, ταχίνι, μαρμελάδες, φρούτα, αλλά και πουράκια, πέρλες σοκολάτας, Maltesers, Smarties, λιλιπούτεια oreos και Κinder μπορούν να συνδυαστούν με τη ζύμη των ντόνατ με αμέτρητους τρόπους. Το πιο πιθανό είναι να φύγει με ένα «Sweet Box», ένα κουτί δηλαδή, φουλαριστό με κάθε λογής προκλητικά καλούδια. 

Jerry’s The Sweet Foodtruck Κολοκοτρώνη 4, Χαλάνδρι, τηλ. 2106833353

Χαλάνδριγλυκόντόνατςτσουρέκι