Food & Drink|26.05.2020 08:21

Huracan: Ένα ιαπωνοπερουβιανό bar-restaurant ανοίγει στη Γλυφάδα

Άντζελα Σταματιάδου

Έχει πάρει το όνομα ενός θεού των Μάγιας που διαφέντευε ανέμους, τυφώνες και θύελλες, του Huracan, θα πρωτοανοίξει τις πόρτες του στις 25 Μαΐου, την ημέρα που ξεκινούν να επαναλειτουργούν οι χώροι της εστίασης, και θα σερβίρει ιαπωνοπερουβιανό φαγητό και ποτό σε έναν γλυφαδιώτικο κήπο με πέτρα, μπαμπού και βουκαμβίλιες. Την κουζίνα του νέου εστιατορίου και μπαρ έχει αναλάβει ο Θάνος Στασινός, ένας σεφ που κινείται πολύ επιτυχημένα, εδώ και χρόνια, στο πεδίο της Νikkei κουζίνας, μιας κουζίνας που δένει δύο μαγειρικές κουλτούρες ‒ των αυτοχθόνων πληθυσμών και των Ιαπώνων μεταναστών που έφτασαν στο Περού στα τέλη του 19ου αιώνα για να δουλέψουν στις φυτείες του ζαχαροκάλαμου.

Την κουζίνα του νέου εστιατορίου έχει αναλάβει ο Θάνος Στασινός

Το Ηuracan δίνει ραντεβού σ’ όσους αγαπούν τα σεβίτσε και τα τιραντίτο αλλά και το σούσι – όχι ότι όσοι καθίσουν σε κάποιο από τα τραπέζια του δεν θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και εξίσου ενδιαφέροντα πιάτα με κρέας, πάντα με λατινοαμερικάνικες αναφορές– στη λεωφόρο Ποσειδώνος (εκεί όπου βρισκόταν παλιότερα το ΜoMix της Γλυφάδας). Τη διακόσμηση του χώρου, που συνδυάζει τον περουβιανό μαξιμαλισμό με τη λιτή μοντέρνα ιαπωνική αισθητική, υπογράφει ο Γιώργος Παντελούκας, ενώ στο μπαρ η Πένη Αγριμανάκη προτείνει μια σειρά από κοκτέιλ που σε ταξιδεύουν, με τη σειρά τους, μέχρι το Περού.

Huracan Λεωφόρος Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, τηλ.: 2108940080, Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από τις 19.00 έως τη 1.00

εστιατόριοκοκτέιλφαγητόάφιξη