Food & Drink|05.06.2020 20:32

Το φεστιβάλ γεύσης του Island επιστρέφει: Πρώτος καλεσμένος ο Θάνος Στασινός

Newsroom

Οι γαστρονομικές Τετάρτες του Ιsland ξαναξεκινούν στις 10 Ιουνίου και κάποιοι από τους πιο αξιόλογους και δημιουργικούς σεφ της εγχώριας σκηνής ετοιμάζονται να αναλάβουν για μια βραδιά την κουζίνα του. Την αυλαία του καλοκαιρινού γευστικού φεστιβάλ του γνωστού εστιατορίου και μπαρ της αθηναϊκής ριβιέρας ανοίγει ο Θάνος Στασινός, οπότε η αρχή γίνεται σε περουβιανο-ιαπωνικό ρυθμό.

Ο εν λόγω σεφ, τον οποίο αυτό τον καιρό τον βρίσκουμε στο εστιατόριο και μπαρ Huracán, που μόλις έκανε πρεμιέρα στη Γλυφάδα, είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς πρεσβευτές της κουζίνας Nikkei στην Ελλάδα. Ο Περουβιανός σεφ Mario Pérez Sanchez ήταν εκείνος που τον μύησε σ’ αυτή την κουζίνα της διασποράς, η οποία «παντρεύονταςι» δύο μαγειρικές κουλτούρες με μεγάλη ιστορία ‒ των αυτοχθόνων πληθυσμών και των Ιαπώνων μεταναστών που έφτασαν στο Περού στα τέλη του 19ου αιώνα ‒ επαναπροσδιόρισε την την γευστική ταυτότητα της χώρας.

Στο μενού που ο Θάνος Στασινός θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τετάρτη στο Island, Περού και Ιαπωνία μπλέκονται με διάφορους τρόπους· απλώνονται στο μοντέρνο καμβά μιας κουζίνας με γοητευτικά αρώματα κι εντάσεις. Τη βραδιά, που ξεκινάει στις 20.30, θα ντύσει μουσικά ο Dj  Γιάννης Μητσοκάπας.

Το μενού του Θάνου Στασινού


Πρώτα πιάτα

  • Ceviche λαβράκι / Πιπεριές amarillo / Καλαμπόκι choclo / Leche de Tigre
    Craggy Range, Sauvignon Blanc, Martinborough
  • Tartare τόνου / Κορεάτικο kimchi / Μανιτάρια king oyster / Πάστα yuzukoshō
    Weingut Dönnhoff, Riesling,Trocken
  • Περουβιανές causas κοτόπουλο / Τρούφα / Κρητική γραβιέρα
    Château De Saint Cosme, tes du Rhône, Les Deux Albion
  • Ιαπωνικές gyozas / Χοιρινό iberico / Ζωμός dashi / Σύγκλινο Μάνης
    Κτήμα Καρανίκα Brut Rosé 

Κυρίως Πιάτο

  • Στήθος πάπιας / Σάλτσα miso / Τρούφα
    Albert Bichot, Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir, Burgundy

Επιδόρπιο

  • Namelaka γλυκάνισου
    Κτήμα Παπαργυρίου, Όψιμος Τρύγος

Island 27ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, Βάρκιζα. Κρατήσεις απαραίτητες στο τηλ.: 2109653563 – 564. Ωρα έναρξης: 20.30

chefμενούεστιατόριο