Food & Drink|09.06.2020 13:35

«Βόλτα»: Έξω, με νέους μεζέδες κι ένα μπακαλικάκι

Newsroom

Ο Ξενοφώντας Κατραμάδης και η Ελισσάβετ Ανδρικοπούλου τις μέρες της καραντίνας τις πέρασαν μαγειρεύοντας. Και με το που η ζεστή και παρεΐστικη ταβέρνα τους, τη  «Βόλτα», που έχει πιάσει εδώ και τέσσερα χρόνια πόστο στα Πετράλωνα, ξανάνοιξε τις πόρτες της, είχαν μπόλικο υλικό για το καλοκαιρινό μενού. Κατσαρόλες και τηγάνια ξαναμπήκαν στη φωτιά και η δράση μεταφέρθηκε έξω: οι τζαμαρίες του μαγαζιού ανοίγουν, τα πολύχρωμα τραπέζια στήνονται στο πεζοδρόμιο και σε ένα κομμάτι της ήσυχης, ήπιας κυκλοφορίας οδού Ιπποθοντιδών και το φαγητό έχει άρωμα γειτονιάς.

Τα στριφτάρια με την καπνιστή πέστροφα

Καγιανάς με απάκι και φέτα, μια διαφορετική μελιτζανοσαλάτα μπαμπαγκανούς, χειροποίητα στριφτάρια με καπνιστή πέστροφα Καρπενησίου και φρέσκα μυρωδικά, μελιτζάνες παπουτσάκια με μοσχάρι ραγού, χοιρινό με φρέσκα λαχανικά εποχής στην γάστρα αλλά κι ένας μουσακάς, είναι μερικά μόνο από όσα θα συναντήσετε στις μόνιμες συνταγές και στα πιάτα ημέρας της «Βόλτας», ο κατάλογος της οποίας είναι πλέον διαθέσιμος μέσω QR code και με ένα απλό σκανάρισμα τον βλέπεις ανέπαφα στο κινητό σου.

Το μπακαλικάκι

Έχετε τη δυνατότητα όμως να κάνετε και... παρεμβάσεις. Ο χώρος έχει πια κι ένα δικό του μπακαλικάκι με προϊόντα (μακαρόνια, κριτσίνια, παξιμάδια, αλλαντικά, τυριά κ.ά.) μικρών παραγωγών από διάφορα σημεία της Ελλάδας, οπότε πέρα από το να τα προμηθευτείτε για το σπίτι, μπορείτε να διαλέξετε τι θέλετε να σας ετοιμάσει η Ελισσάβετ, βασισμένο σ' αυτή τη μικρή συλλογή, κι εκείνη δεν θα σας χαλάσει το χατίρι.

Βόλτα Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα. Τηλ. κρατήσεων: 210 3459172

Κάτω Πετράλωναελληνικά προϊόνταταβέρνα