Food & Drink|15.06.2020 20:41

Ευγενή ποτά και... βασιλικά σουβλάκια σ' ενα wine bar στο Βοτανικό

Άντζελα Σταματιάδου

Το χειμώνα έχει για στέμμα την προπολεμική ξύλινη στέγη μια αποθήκης στο Βοτανικό όπου τη δεκαετία του ’60 στεγαζόταν το πρώτο στην Ελλάδα συνεργείο της Volkswagen. Τώρα το καλοκαίρι, την αλλάζει με ουρανό. Ένα ιδιαίτερο wine bar με λατρεία στο ουίσκι και στο ρούμι, στέκι για όσους το ποτό τους το παίρνουν στα σοβαρά, εκλεκτικό και φιλικό ταυτόχρονα, το Θα σε Κάνω Βασίλισσα, που προσθέτει εδώ και μια πενταετία τη δική του πινελιά σε μια αθηναϊκή γειτονιά με δική της, industrial ομορφιά, στήνει για άλλη μια χρονιά τα... θερινά του ανάκτορα στο δρόμο, δίπλα στις αιωνόβιες ελιές που φύτεψε ο Δήμος Αθηναίων.

Τόσο η λίστα κρασιών από το διεθνή και ελληνικό αμπελώνα όσο και η λίστα premium ποτών, αμφότερες πλουσιότατες και με την προσωπική σφραγίδα του εμπνευστή του χώρου Δημήτρη Λίτινα, κρύβουν πολλά διαμάντια κι είναι από μόνες τους λόγος να πιάσει κανείς ένα από τα τραπέζια στην «όχθη» του δρόμου και μετά να πάει γραμμή για την γυάλινη κάβα που τραβάει το βλέμμα στα ενδότερα. Φέτος βέβαια εκεί στην Ιερά οδό έχουν αλλαξοπιστήσει και λίγο: έχουν εστιάσει αρκετά και στα κοκτέιλ, τα οποία έχει αναλάβει ο Περικλής Λιατόπουλος της ομάδας Barphilosophy.

Και το φαγητό έχει αλλάξει στιλ όμως. Τα πιάτα που ετοιμάζει ο Σπύρος Κόντος στην κουζίνα, αντί να μπαίνουν στη μέση και να μοιράζονται, όπως γινόταν μέχρι πρόσφατα, τώρα που έχουμε αλλάξει συνήθειες, είναι πλέον ατομικά κι αντλούν έμπνευση από το street food: ανάμεσα στις προτάσεις του θα συναντήσετε πολλών λογιών σουβλάκια, άλλα πιο κοντά στα κλασικά και άλλα πιο ασυνήθιστα ‒με χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο, τόνο, λαχανικά, διάφορες μαρινάδες και σάλτσες‒ αλλά και fish & chips ή γαρίδα σε πικάντικη τεμπούρα.

Να πούμε κλείνοντας ότι γνωστοί παραγωγοί εναλάσσονται στην κονσόλα, πλέκοντας τη μουσική επένδυση κάθε βραδιάς: όσοι τον ξέρουν, ξέρουν κι ότι η άλλη μεγάλη αγάπη του Δημήτρη Λίτινα είναι η καλή μουσική. 

Θα σε Κάνω Βασίλισσα Βέροιας 13 & Ιερά Οδός 64, Βοτανικός, τηλ.:  2103459299 – 6980486175. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη - Κυριακή 20:00 – 02:00

κρασίwine barΒοτανικόςποτό