Food & Drink|22.06.2020 17:03

Τα αθηναϊκά αστέρια Michelin για το 2020: Tα εστιατόρια που ξεχώρισαν

Newsroom

Καθώς η έκδοση του Οδηγού Μichelin Μain Cities of Europe για το 2020, που περιλαμβάνει και την Αθήνα, καθυστέρησε λίγο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της φετινής άνοιξης, συνέπεσε με το σταδιακό άνοιγμα των εστιατορίων σε όλη την Ευρώπη. Για άλλη μια χρονιά τα αστέρια Michelin της Αθήνας παραμένουν σταθερά: δύο για τη Σπονδή στο Παγκράτι, ένα για το Βαρούλκο Seaside του Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο, το Botrini’s του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι και τη Hytra στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Και στα Bib Gourmands (η σήμανση του οδηγού που αποτυπώνει την καλή σχέση ποιότητας-τιμής) δεν υπάρχουν αλλαγές. Στην εν λόγω κατηγορία, συναντά κανείς το Nolan στο Σύνταγμα, το Οικείο στο Κολωνάκι και το 7 Food Sins στην Πλάκα, αλλά και το Αθήρι στον Κεραμεικό, που δυστυχώς λίγο πριν από την κυκλοφορία του κόκκινου οδηγού αποχαιρέτησε την αθηναϊκή σκηνή.

Η μόνη κατηγορία με προσθήκες είναι αυτή των Michelin Plates, ένα διακριτικό σήμα που αποδίδει το ποιοτικό φαγητό, όπου εκτός από τα GB Roof Garden της Μεγάλης Βρεταννίας, το Electra Roof Garden του ομώνυμου ξενοδοχείου στην Πλάκα, το 2Μαζί, το Cookoovaya, το CTC, το Sushimou, το Vezene, το Άνετον και το Sense στο ξενοδοχείο Athens Was προτείνονται, για πρώτη φορά φέτος, το Άλφicon, το Birdman και το Ergon House. 

εστιατόριααστέρια Michelin