Food & Drink|24.06.2020 18:40

Delivery κρασιού με το ποτήρι: Στο σπίτι, σαν σε wine bar

Άντζελα Σταματιάδου

Αν στο πεδίο του κρασιού, όσον αφορά στο delivery, μέχρι τώρα η φιάλη ήταν μονόδρομος, χάρη σε μια πρωτότυπη ιδέα του Vintage, δεν είναι πια. Το ψαγμένο wine bar/bistro της οδού Μητροπόλεως, που με μια κάβα που φτάνει τις 1.200 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, 850 από τις οποίες σερβίρονται και σε ποτήρι ‒αριθμός ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο‒, έχει κερδίσει μόνιμη θέση στην ατζέντα των οινόφιλων της πόλης, μπήκε στο τερέν της παράδοσης κατ’ οίκον με μια πολύ ενδιαφέρουσα κι ευέλικτη πρόταση. Αξιοποιώντας το σύστημα Coravin, το οποίο επιτρέπει να αφαιρεθούν μικρές ποσότητες κρασιού χωρίς να ανοιχτεί η φιάλη, με το φελλό να παραμένει στη θέση του, ο Πάνος Κυριαζής και η ομάδα του δημιούργησαν μια λίστα 30 διαφορετικές επιλογές που προσφέρονται με το ποτήρι (150 ml.) και φτάνουν μέχρι το σπίτι σε μικρά γυάλινα μπουκαλάκια με πώμα ασφαλείας.

Ασύρτικο και ρομπόλα, βιδιανό, λιάτικο, ξινόμαυρο, αγιωργίτικο, μαυροτράγανο ή μούχταρο: η εν λόγω λίστα, αντιπροσωπεύει μερικές από τις πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας και δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς δυσεύρετες ντόπιες ποικιλίες σε ενδιαφέρουσες εκφράσεις τους. Καλύπτει, δηλαδή, και με το παραπάνω τις ανάγκες μιας παρέας με διαφορετικές προτιμήσεις και διάθεση για δοκιμές. Κανείς μπορεί, αν θέλει, αντί για ποτήρια μια χρήσης, να προτιμήσει γυάλινα ποτήρια κρασιού που διατίθενται σε τιμές κόστους. Μπορεί επίσης να διαλέξει συνοδευτικά από ένα μενού με χαρακτηριστικά πιάτα του Vintage (ορεκτικά, σαλάτες, θαλασσινά και κρεατικά), καθώς επίσης και πλατό τυριών και αλλαντικών από μικρούς παραγωγούς, όπως κρητική γραβιέρα ωρίμασης με θυμάρι, κασκαβάλι από τη Λίμνο, πρόβειο προσούτο από την Αττική ή σαλάμι με κομμάτια τρούφας από τη Θεσσαλία.

Οι παραγγελίες γίνονται μέσω των εφαρμογών Wolt και efood, η διανομή αφορά στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω περιοχές, ενώ υπάρχει δυνατότητα παραλαβής από το κατάστημα με 10% έκπτωση.

Vintage wine bar & bistro Μητροπόλεως 66-68, Αθήνα, τηλ: 2130296570

wine barκρασίdelivery