Food & Drink|30.06.2020 18:36

To εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης άνοιξε και πάλι τις πόρτες του

Newsroom

Απ’ όποιο σημείο κι αν τον βλέπεις, ο Παρθενώνας αγκιστρώνει το βλέμμα. Αλλά όταν βρίσκεσαι ακριβώς απέναντί του είναι ακόμη πιο εντυπωσιακός. Μερικές εκατοντάδες μέτρα από το απόλυτο τοπόσημο της πόλης, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης έχει πραγματικά φοβερή θέα. Τώρα που ξανάνοιξε τις πόρτες του, μπορεί κανείς να κάνει και πάλι μια στάση στην ευρύχωρη βεράντα του για φαγητό πριν ή αφού θαυμάσει τα εκθέματα ή κάνει έναν ωραίο περίπατο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ιδίως την ώρα του ηλιοβασιλέματος, πριν σουρουπώσει, το σκηνικό είναι πολύ ατμοσφαιρικό. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο δε, που ο χώρος μένει ανοικτός μέχρι τα μεσάνυχτα, έχοντας ένα κρασί ή ένα κοκτέιλ ανά χείρας, θα χαρεί το μνημείο λουσμένο στη φεγγαράδα.

To χταπόδι καρπάτσιο

Στο μενού, που έχει πρόσφατα ανανεωθεί, συναντά κανείς πιάτα ελληνικής κουζίνας βασισμένα σε εποχιακά και ΠΟΠ προϊόντα, άλλα κλασικά κι άλλα με πιο σύγχρονο πρόσωπο. Στα ορεκτικά θα βρει λόγου χάρη αιγαιοπελαγίτικο χταπόδι που το προτείνουν εν είδει καρπάτσιο, με κάπαρη, κρίταμο και γλάσο κόκκινου κρασιού ή μια αθηναϊκή σαλάτα με λαβράκι και χειροποίητη μαγιονέζα.

Αν αγαπά το ψάρι μπορεί να συνεχίσει με την άρτι αφιχθείσα πεσκανδρίτσα αυγολέμονο που σερβίρεται με κάπαρη, άγρια χόρτα και πατάτα ατμού κι αν είναι φίλος του κρέατος με το αρνί γάλακτος με σάλτσα από σαντορινιό vinsanto. Φινάλε μπορεί κάλλιστα να γράψει, και στις δύο περιπτώσεις, ένα νοσταλγικό αρμενοβίλ.

Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, τηλ. 210 9000915. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα 8 π.μ - 4 μ.μ, Τρίτη έως Πέμπτη 8 π.μ - 8 μ.μ, Παρασκευή και Σάββατο 8 πμ -12 μεσάνυχτα, Κυριακή 8 π.μ - 8 μ.μ

εστιατόριοΜουσείο Ακρόπολης