Food & Drink|02.07.2020 10:30

Βασίλαινας: Με την καταπράσινη πλατεία Μαδρίτης για αυλή

Άντζελα Σταματιάδου

Εδώ και λίγες μέρες ο Βασίλαινας... πέρασε στην πράσινη πλευρά. Το εστιατόριο, που συμπλήρωσε φέτος εκατό χρόνια ζωής – σπάνιο φαινόμενο για τα δεδομένα της Αθήνας– και που έχει καταφέρει να είναι ταυτόχρονα κλασική αξία και γοητευτικά σύγχρονο, έστησε το δικό του καλοκαιρινό σκηνικό στην όμορφη πλατεία Μαδρίτης, πίσω από το Ηilton και την Εθνική Πινακοθήκη. Ακριβώς απέναντί από την πόρτα του.

Με τραπέζια κάτω από τα δέντρα, φουντωτές ζαρντινιέρες και γιρλάντες από φωτάκια, το νέο ανοιχτόκαρδο pop-up σενάριο ονόματι Vassilenas Parkside ξεκινάει από τις 7 μ.μ. με απεριτίφ, τάπας και μια ικανή δόση θερινής ραστώνης. Λίγο αργότερα, τη σκυτάλη παίρνουν μια σειρά από πιάτα ελληνικής κουζίνας με μοντέρνο προφίλ, στο γνώριμο στιλ της κουζίνας, σχεδιασμένα για να μπαίνουν στη μέση.

Στην κατάφυτη νησίδα που, καταμεσής της πόλης, κάπως την κλειδώνει απέξω, παρέες, οικογένειες ή/και συνεργάτες μοιράζονται δροσερές σαλάτες και σπιτικές πίτες, αλλά και ψητό χταπόδι με αμπελοφάσουλα, μπακαλιάρο με πολίτικη σαλάτα και καπνιστή μαγιονέζα τρούφας ή γιουβετσάκι γαρίδας με καπνιστή ντομάτα – είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η αγάπη του εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα για τα ψάρια και τα θαλασσινά.

Όχι ότι από το μενού του σεφ Μάνου Γαρνέλη, που είναι πάντα επικεφαλής της κουζίνας, λείπει κι εκείνο το πολύ ωραίο (και αμαρτωλό... τόσο-όσο) αυγό ποσέ με πατάτα Νάξου, απάκι και φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα, που μ' εκείνο τον κρόκο που ρέει και ποτίζει όλα τα υπόλοιπα έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους, ή τα σουτζουκάκια που ψήνονται στη σχάρα και συνοδεύονται με πικάντικη χαρίσα. Όσο για τη γυάλινη κάβα που στολίζει τη σάλα, ακόμη κι αν από το πάρκο δεν την βλέπεις, σιγοντάρει με πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές.

Vassilenas Parkside, Βρασίδα 13, Πλατεία Μαδρίτης, Περιοχή Χίλτον, τηλ. 2107210501

εστιατόριοπάρκοελληνική κουζίνα