Food & Drink|08.07.2020 10:31

Οι βραδιές γευσιγνωσίας στο «σχεδία home» ξεκινούν με άρωμα γυναίκας

Newsroom

Στο πλαίσιο του «Μένουμε Αθήνα: 9,5 εβδομάδες στο “σχεδία home”», του πρώτου καλοκαιρινού του φεστιβάλ, που ήδη ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, το περιοδικό δρόμου «σχεδία» ετοιμάζει πολλές μικρές γιορτές: πάρτι, pop up εκθέσεις φωτογραφίας και γελοιογραφίας, μουσικές βραδιές, απογεύματα λογοτεχνίας και ποίησης, παραμύθια και δράσεις για παιδιά, προβολές και παιχνίδια, εργαστήρια, περιπάτους, βόλτες με ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά και βραδιές γευσιγνωσίας.

Η πρώτη από αυτές τις νόστιμες βραδιές με καλό σκοπό είναι σήμερα Τετάρτη, 8 Ιουλίου. Αρχίζει στις 20:00 κι έχει... άρωμα γυναίκας. Η Γεωργία Κουτσούκου και η Ξένια Μπουζαρανίδου, σεφ και μέλη της Μπριγάδας /Slow food, αντιπρόεδρός της οποίας είναι ο βραβευμένος Λευτέρης Λαζάρου, που έχει στηρίξει και εξακολουθεί να στηρίζει την προσπάθεια του «σχεδία home» με πολλούς τρόπους, στρώνουν στο «σπίτι της σχεδίας» ένα καλοκαιρινό τραπέζι που μυρίζει Ελλάδα, βασισμένο σε τοπικά προϊόντα από διάφορα σημεία της χώρας μας.

Το μενού της βραδιάς

Καρπουζένια
Ελληνική σαλάτα με κριθαράκι
Πλιγούρι με πατζάρι, μυρωδικά, πορτοκάλι & λεμόνι

Μαραθόπιτα
Ρολάκια μελιτζάνας με τυρί, πέστο βασιλικού, τοματίνι και φύλλα βασιλικού

Κεμπάπ με αραβική πίτα και τζατζίκι
Παστίτσιο με κιμά κόκκορα
Χοιρινά φιλετάκια με πατάτες

Φρούτα
Χαλβάς σιμιγδαλένιος

σχεδία home Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2, Αθήνα, τηλ.: 2130231220. Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 15 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το φαγητό και 1 ποτήρι κρασί) κι η κράτηση είναι απαραίτητη.

φεστιβάλελληνική κουζίναΣχεδίαφαγητό