Food & Drink|09.07.2020 19:09

Τάπας για την εθνική γιορτή της Γαλλίας στο Veri-Table

Newsroom

Η ημέρα της Άλωσης της Βαστίλης, που οδήγησε στην Γαλλική Επανάσταση, ένα από τα πιο επιδραστικά γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία, στη Γαλλία γιορτάζεται με όλες τις τιμές. Εξ ου και ο Aλαίν Παροντί, ο σεφ και ιδιοκτήτης του εξαιρετικά αξιόλογου εστιατορίου Veri-Table, στο Νέο Ψυχικό, αποφάσισε να τιμήσει την σημαντική αυτή επέτειο με μια βραδιά με γαλλική μουσική, γαλλικό κρασί και μεσογειακά, στο χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα γοητευτικό στιλ της κουζίνας του, τάπας.

Το πρώτο πλατό που προτείνει ο Γάλλος σεφ, η κουζίνα του οποίου, ισορροπώντας κλασικά και μοντέρνα στοιχεία, αποπνέει Γαλλία του Νότου, σε γόνιμο πάρε-δώσε με την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία, είναι θαλασσινών. Συνδυάζει σολομό gravlax, λαβράκι σεβίτσε με αβοκάντο, σαλάτα κόκκινης πιπεριάς με γαύρο, καλαμάρι με βινεγκρέτ και φινόκιο και χταπόδι με φάβα με ένα ποτήρι λευκό κρασί και κοστίζει € 19. Το δεύτερο, κρεατικών αυτό, αποτελείται από φουαγκρά πάπιας με μαρμελάδα φράπα, βοδινό ταρτάρ, vitello tonnato, ψητό περιστέρι με γαλλικά πράσινα φασολάκια και μοσχάρι καρπάτσιο με ρόκα και λιαστές ντομάτες, και με ένα ποτήρι ροζέ κρασί κοστίζει € 25.

Όσοι θέλετε μια όμορφη βραδιά αλά γαλλικά, μπορείτε να εξασφαλίσετε την Τρίτη 14 Ιουλίου ένα από τα τραπέζια στη βεράντα, στο ισόγειο του εστιατορίου, που θυμίζει τα καφέ στις γειτονιές του Παρισιού, και να διαλέξετε εκείνο που προτιμάτε.

Veri-Table Άγγελου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2111829109. Από τις 18:00.

εθνική γιορτήγαλλική κουζίναεστιατόριο