Food & Drink|15.07.2020 08:29

Σ’ ένα μπαρ στου Ψυρρή οι ήρωες του Ταραντίνο γίνονται κοκτέιλ

Άντζελα Σταματιάδου

Η ομάδα του Α for Athens το lockdown το πέρασε κάνοντας σχέδια για την επόμενη μέρα και βλέποντας ταινίες του Ταραντίνο. Έτσι προέκυψε το Quarantino, το pop-up bar με τον παλμό του δρόμου που στήθηκε αυτό το καλοκαίρι στο νούμερο 5 της οδού Μιαούλη. Ήρθε να προστεθεί στο ετερόκλιτο ποτ πουρί του Ψυρρή, που ανάμεσα σε νεανικά καφενεία και μπαράκια, ταβέρνες και μικρομάγαζα, γκραφίτι και πλακόστρωτα, χωράει και αρκετούς από τους ήρωες ενός σκηνοθέτη, ο οποίος πλέκοντας απολαυστικό μαύρο χιούμορ και καρτουνίστικη, σχεδόν, βία έβαλε τη σφραγίδα του στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα και αναρριχήθηκε στην κορυφή του παγκόσμιου σινεμά.

Koυέντιν παντού

Πάνω από το street bar, που βρίσκεται στην είσοδο του 360 Pop Art Hotel, που προς το παρόν παραμένει κλειστό, βλέπεις τους πρωταγωνιστές του «Τζάνγκο, ο Τιμωρός», ενώ στα αριστερά έχει πιάσει πόστο το ληστρικό επιτελείο του «Reservoir Dogs». Πιάνεις ένα από τα stands στο πεζοδρόμιο, έχοντας στο χέρι, σε χάρτινο ποτήρι, ένα αρκετά γλυκόπιοτο «Inglorious Bastards» με βότκα (ή με τζιν), τζίντζερ, λεμόνι, Perrier και μπόλικο πάγο. Χαζεύεις το πήγαινε-έλα από και προς την πλατεία Ηρώων και τα γύρω στενά ακούγοντας τη «Μισιρλού» στη surf διασκευή του Ντικ Ντέιλ και τη Νάνσι Σινάτρα να τραγουδάει το «Bang Bang». Η μουσική που παίζουν αντλεί υλικό από τα απίθανα σάουντρακ των ταινιών του Ταραντίνο, σκηνές από τις οποίες προβάλλονται στον τοίχο.

Η ατάκα «Βitch be cool», που σε μεταφέρει σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σεκάνς του Pulp Fiction, γίνεται ένα γλυκόξινο παντς με ρούμι, τσίπουρο, σερμπέτι εσπεριδοειδών, πράσινο τσάι και δυόσμο. Μένοντας στην ίδια ταινία, ο Winston Wolf, τον οποίο ενσαρκώνει ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, εμπνέει ένα στιβαρό Old Fashioned με ουίσκι Ballantines, που του πάει νομίζω, του εν λόγω ήρωα, σιρόπι κόλα, αρώματα καφέ και γλυκόριζας. Εκτός... σεναρίου, το Fig Collins με τα λεπτά αρώματα σύκου που του δίνει το βάμμα από φύλλο συκιάς και το φρουτώδες Cherry Negroni συμπληρώνουν το παζλ με δύο από τις πιο ωραίες διασκευές κλασικών κοκτέιλ που θα βρεις εδώ.

Στο Quarantino σερβίρουν... Reservoir Hot Dogs

Reservoir hot dogs και οικολογικές ανησυχίες

Το Quarantino, που έχει στήσει το δικό του ταραντινικό μικροσύμπαν στη Μιαούλη, πέρα από τα κοκτέιλ, που θα αλλάζουν συχνά, έχει και hot dogs ‒Reservoir Hot Dogs‒ με βραστό λουκάνικο, σπιτικά καραμελωμένα κρεμμύδια, κόλσλοου, μουστάρδα και κέτσαπ, αλλά και ποπκόρν και νάτσος από τις μηχανές πίσω από το μπαρ, που βάζουν τη δική τους πινελιά στην κινηματογραφική αύρα του χώρου. Έχει όμως και μια άλλη πλευρά, καθώς αποτυπώνει τις ανησυχίες του head bartender του Α for Athens Θοδωρή Πύριλλου και των συνεργατών του για την βιώσιμη ανάπτυξη και την μείωση της σπατάλης των πρώτων υλών στο μπαρ: με τις κούπες των λάιμ και των πορτοκαλιών που σε άλλη περίπτωση θα πετιόνταν στα σκουπίδια φτιάχνουν ζωμούς και σορμπέ εσπεριδοειδών, καθώς επίσης και το δικό τους Triple Sec.

Τα ποτά, πέρα από να κάνεις μια στάση στο πεζοδρόμιο, μπορείς να τα πάρεις και take away, σύντομα θα ξεκινήσουν και delivery στις γύρω περιοχές και ετοιμάζουν κι άλλα. Ανάμεσά τους κι ένα κοκτέιλ-αναφορά στις Ασιάτισσες δολοφόνους του «Kill Bill». Με αρώματα yuzu και λεμονόχορτου και τη γεύση μιας από τις πιο αριστοτεχνικά σκηνοθετημένες σκηνές μάχης που είδαμε ποτέ στο σινεμά.

Quarantino by A for Athens Μιαούλη 5 (στην είσοδο του 360 Pop Art Hotel), Ψυρρή. Λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 19:00 μέχρι αργά το βράδυ. Κοκτέιλ € 6, απλά ποτά € 5.

μπαρΨυρρήΚουέντιν Ταραντίνοκοκτέιλ