Food & Drink|12.08.2020 15:19

Σπιτική λεμονάδα σε 3 εκδοχές

Βαγγέλης Δρίσκας

Ζουμερά λεμόνια, παγωμένο νερό και ζάχαρη ή άλλη γλυκαντική ουσία είναι τα τρία βασικά υλικά για να φτιάξτε στο λεπτό ένα δροσερό σπιτικό αναψυκτικό. Σας δίνουμε 3 διαφορετικές συνταγές με διαφορετικές τεχνικές για όλα τα γούστα.

 ► Σπιτική λεμονάδα στο λεπτό

Για 2 ποτήρια

  • 125 ml χυμός λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 400 ml κρύο νερό

Ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί παχύρρευστο σιρόπι. Ρίξτε το νερό, ανακατέψτε και μοιράστε σε δύο ποτήρια. Προσθέστε παγάκια και σερβίρετε.

► Σπιτική λεμονάδα με φράουλες

Για 2,5 λίτρα

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 250 ml χυμός λεμονιού
  • 500 γρ. φράουλες

Βάλτε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράστε τα για 4-5 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά πριν συνεχίσετε με την παρασκευή της λεμονάδας.

Ανακατέψτε το σιρόπι με τον χυμό λεμονιού. Προσθέστε 2,2 λίτρα κρύο νερό και μοιράστε τη λεμονάδα στα ποτήρια.

Πολτοποιήστε τις φράουλες με λίγο νερό και μοιράστε τες στα ποτήρια. Προσθέστε παγάκια, ανακατέψτε και σερβίρετε.

► Λεμονάδα με ροδάκινα χωρίς ζάχαρη

Για 4 ποτήρια

  • 4 ροδάκινα ψιλοκομμένα
  • 200 ml χυμός λεμονιού
  • 5 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης

Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα τα ροδάκινα μαζί με 250 ml νερό και το σιρόπι αγαύης και αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την εστία και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Πολτοποιήστε το στο μπλέντερ και ανακατέψτε το με τον χυμό λεμονιού και 1 λίτρο και 250 ml κρύο νερό. Σερβίρετε με παγάκια.

Πηγή: eatme Ιουλίου

λεμόνιασυνταγέςλεμονάδα