Food & Drink|30.07.2020 09:20

Άλεξ Ντίλινγκ: Ένας σπουδαίος Βρετανός σεφ έρχεται για δυο μέρες στην Κω

Newsroom

Ο γεννημένος στο Λονδίνο και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη  Άλεξ Ντίλινγκ είναι ένας σεφ με ικανή πορεία. Ξεκίνησε δυναμικά την καριέρα του στην κουζίνα του ενός από τους αδιαμφισβήτητους ηγέτες της παγκόσμιας γαστρονομίας, του Αλέν Ντικάς, στο διάστερο Adour  της Νέας Υόρκης. Συνέχισε στο Caviar Russe, επίσης στο Μεγάλο Μήλο, κερδίζοντάς του ένα αστέρι Michelin. Επέστρεψε στη γενέτειρά του για να εργαστεί στο περίφημο Hélène Darroze του ξενοδοχείου Connaught και να αναλάβει, το 2018, το διάστερο  Greenhouse –το αγαπημένο λονδρέζικο εστιατόριο του παππού του– όπου και παρέμεινε μέχρι τον φετινό Ιούνιο που έκλεισε, δυστυχώς.

Μέχρι ο ταλαντούχος Άλεξ Ντίλινγκ να να κάνει το επόμενό του βήμα, ελληνικό και ξένο κοινό έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την υψηλού επιπέδου μαγειρική του, που συνδυάζει εξαιρετικές πρώτες ύλες και πολύ καλή τεχνική, σε δύο γαστρονομικές βραδιές στην Κω, μια στο εστιατόριο του Albergo Gelsomino και μια στο Cuvée του ξενοδοχείου Aqua Blu. Θα συνδυαμορφώσει δυο τα μενού που θα σερβιριστούν το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου με τον ταλαντούχο Παύλο Κυριάκη, consultant chef και στα δύο εστιατόρια.

Η πρώτη γαστρονομική βραδιά είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στο Albergo Gelsomino (Βασιλέως Γεωργίου 1, 85300, Κως, τηλ. 22420 20200) και η δεύτερη την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στο Cuvée του Aqua Blu Boutique Hotel (Παραλία Λάμπης, Κως, τηλ. 22420 22440).

εστιατόριαchefγαστρονομία