Food & Drink|03.08.2020 11:22

«Save Vintage 2019»: Mια καμπάνια για τη στήριξη τoυ ελληνικού κρασιού

Newsroom

Το 2019 ήταν μια πραγματικά καλή χρονιά για το ελληνικό κρασί. Πολλοί οινοποιοί σε διάφορες περιοχές της χώρας εκτιμούν ότι η εν λόγω εσοδεία είναι μία από τις κορυφαίες των τελευταίων δεκαετιών. Πλην όμως, με τον οινικό κλάδο να έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας, που εγκλώβισε πολλά από τα κρασιά αυτά στα κελάρια των οινοποιείων, μέσα σε δεξαμενές ή σε φιάλες και προκάλεσε την μείωση τόσο της εσωτερικής κατανάλωσης, άρρηκτα δεμένης με την εστίαση και τουρισμό, όσο και των εξαγωγών, χρειάζεται στήριξη.

Κινούμενη σε αυτό τον άξονα, η εταιρία Vinetum, που διοργανώνει από το 1994 την γνωστή έκθεση ελληνικών κρασιών Οινόραμα, η οποία φέτος όπως και πολλές άλλες εκδηλώσεις κρασιού σε όλο τον κόσμο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του κορονοϊού, τρέχει την καμπάνια «Save Vintage 2019» με στόχο την ενδυνάμωση της κατανάλωσης ελληνικών κρασιών εσοδείας 2019. Μέσω της ιστοσελίδας www.SaveVintage2019.gr επιχειρεί να κινητοποιήσει οινοποιούς, φορείς και διαμορφωτές της κοινής γνώμης και να κερδίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, που θα βρουν εκεί αρκετό υλικό.

Στην εν λόγω ιστοσελίδα, η οποία συσπειρώνει σημαντικό αριθμό οινογράφων, δημοσιογράφων οίνου και γεύσης και επιστημόνων του κρασιού (που συμμετέχουν στη δράση αφιλοκερδώς) τους οινόφιλους περιμένουν διαδικτυακές βόλτες στους αμπελώνες της Ελλάδας και στις παλέτες των οινοποιείων, συνεντεύξεις  οινοπαραγωγών, απόψεις, δοκιμές, παρουσιάσεις, νέα project. Και μια κοινή διαπίστωση: ότι το ελληνικό κρασί αξίζει να επενδύσει ακόμα περισσότερο στις εξαιρετικές εσοδείες του και να αξιοποιήσει τις δυνατότητές τους για παλαίωση ‒ όχι μόνο στα κόκκινα αλλά και και στα λευκά, που πολλές φορές είναι καλύτερα το δεύτερο χρόνο της ζωής τους ή και τον τρίτο.

Το «Save» στην προκειμένη περίπτωση είναι μια προτροπή διπλής ανάγνωσης: «Σώστε», δηλαδή καταναλώστε και χαρείτε τα κρασιά του 2019 προτού χαθούν και «Φυλάξτε» τα, δηλαδή αποθηκεύστε τα και παλαιώστε τα.

κρασίκαμπάνιαελληνικά προϊόντα