Food & Drink|08.09.2020 10:46

Στο Αthens Capital Hotel – MGallery η γεύση συναντά την τέχνη

Άντζελα Σταματιάδου

Οι εργασίες κράτησαν περίπου δύο χρόνια. Το Athens Capital Hotel-Mgallery της εταιρείας Λάμψα, το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection του γαλλικού Ομίλου Accor στην Ελλάδα, άνοιξε τις πόρτες του την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου αποκαλύπτοντας το κτίριο του άλλοτε King’s Palace στη συμβολή Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, το οποίο σχεδίασε ο Κώστας Κιτσίκης το 1959, πλήρως ανανεωμένο. Οι εσωτερικοί χώροι μεταμορφώθηκαν κι η τέχνη απλώθηκε παντού, με τα εστιατόρια και τα μπαρ του ξενοδοχείου να μην αποτελούν εξαίρεση.

Μεγάλο μέρος των έργων που απαρτίζουν την πλούσια συλλογή του καινούργιου ξενοδοχείου της οικογένειας Λασκαρίδη, που περιλαμβάνει από πίνακες του Γιάννη Μόραλη, του Δημοσθένη Κοκκινίδη και του Παναγιώτη Τέτση μέχρι μικρά γλυπτά του street artist και ζωγράφου Βαγγέλη Χουρσόγλου (Woozy), και πολλές ακόμη δημιουργίες αναγνωρισμένων και ανερχόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών, βρίσκεται στο Galerie Café. Το συναντάς στο επίπεδο του lobby και σου δίνει πραγματικά την αίσθηση ότι πίνεις τον καφέ σου εντός μιας γκαλερί. Το MFlavours, το κεντρικό εστιατόριο, το οποίο συνδυάζει ελληνική και μεσογειακή κουζίνα με την υπογραφή του executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Μπούτσαλη, έχει το δικό του στιλ.

Το Galerie Café στο επίπεδο του lobby

Ανεβαίνοντας στο Mappemonde Bar & Lounge, βλέπει κανείς από τη Βουλή, τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη μέχρι, στο βάθος, την Αίγινα. Και το «Mappemonde», ο Χάρτης του Κόσμου, έργο ζωής του Γιώργου Λάππα, πρωταγωνιστεί στο πλάνο: εκεί, στον δέκατο όροφο, φιλοξενείται το κεντρικό κομμάτι της σύνθεσης, ενώ τα περίπου 3.000 κομμάτια της ιδιαίτερης αυτής γλυπτικής αφήγησης του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη διατρέχουν όλους τους ορόφους.

Αthens Capital Hotel – MGallery Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου & Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, τηλ.: 2144442000.

εστιατόριαέργα τέχνηςAthens Capital Hotel – MGalleryξενοδοχείο