Food & Drink|14.09.2020 12:25

Omnivore: Πρώτη «γεύση» από το νέο στέκι της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Newsroom

Η επιγραφή κάτω από το μεταλλικό στέγαστρο είναι διπλή. Το Omnivore, το νέο καφέ-μπαρ κι εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο, βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου του τέλους του 19ου αιώνα που στέγαζε κάποτε το υφασματάδικο του Συμεωνίδη – το όνομά του παραμένει πάνω από την πόρτα, ενώ κι ο πάγκος κοπής υφασμάτων του παλιού καταστήματος είναι ακόμη εκεί, μόνο που έχει μεταμορφωθεί σε μοναστηριακό τραπέζι και τοποθετηθεί στον ημιόροφο.

Στη σάλα με τους βελούδινους καναπέδες, τις βιεννέζικες καρέκλες και τις ξύλινες ροτόντες, που συνδυάζει την κλασική κομψότητα με σύγχρονα στοιχεία, μπορεί κανείς να κάνει μια στάση από το πρωί μέχρι το βράδυ. Νωρίς θα πιει τον καφέ του δοκιμάσει αυγά Μπένεντικτ ή ένα κροκ μαντάμ αλά ελληνικά, με απάκι, γραβιέρα και στάκα. Αργότερα θα καθίσει για γεύμα ή για δείπνο με ένα ποτήρι κρασί (στο κελάρι του, το Omnivore έχει πάνω από εβδομήντα ελληνικές και ξένες ετικέτες).

Στα μενού που προτείνει ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος συνατιούνται γεύσεις της Ελλάδας και του κόσμου, οπότε έχεις ασιατικά bao bans (γεμιστά ψωμάκια ατμού) με τραγανή πάπια ή με χοιρινό, rib eye με βούτυρο σκόρδου και δεντρολίβανο από τη μία, μπουκιές μουσακά και ριζότο με άρωμα γεμιστών από την άλλη. Ακόμη και μια χωριάτικη σε μορφή γλυκού θα βρείτε εδώ, με namelaka φέτας, γλυκό ντοματίνι, τζελ ελαιόλαδου, κρεμμύδι από σοκολάτα και γκρανόλα από χαρούπι. Όσο για το μπαρ, έχει τη δική του πρόταση, με ποτά, κοκτέιλ και ποικιλία σε fingerfood.

Omnivore Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, τηλ. 2103221865

άφιξηεστιατόριοκαφέ