Food & Drink|22.09.2020 12:36

Το Netflix κάνει μπάρμπεκιου

Άντζελα Σταματιάδου

H 85χρονη Τούτσι Τόμανετζ φτυαρίζει από νωρίς τα κάρβουνα. Μερικές ώρες μετά, για τα χοιρινά παϊδάκια, το ζουμερό ψητό κοτόπουλο και τις σπαλομπριζόλες που έχει ψήσει, εξαιρετικά μαστόρικα, στο εστιατόριο στο Λέξινγκτον του Τέξας όπου δουλεύει, σχηματίζεται μια ατελείωτη ουρά. Ο εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ Λένοξ Χέιστι κάνει μαγικά με το κρέας στο Σίδνεϊ. Ο Ρόντεϊ Σκοτ ψήνει και ξεψαχνίζει ολόκληρα γουρουνάκια στη Νότια Καρολίνα και η Ροζαλία Τσάι Τσουκ σερβίρει στο σπίτι της, σε ένα μικρό χωριό του Μεξικού, ένα πιάτο-κληρονομιά των Μάγια που εντυπωσιάζει ακόμη και τους πιο σπουδαίους σεφ. Τέσσερις γητευτές της φωτιάς, σε διαφορετικά σημεία του κόσμου, πρωταγωνιστούν στο νέο κύκλο της βραβευμένης σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix «Στο τραπέζι του σεφ».

Βλέπεις όλες αυτές τις φορτωμένες ψησταριές και σου τρέχουν τα σάλια. Στα τέσσερα χορταστικά επεισόδια του «Στο Τραπέζι του Σεφ: ΒΒQ», όμως, το κρέας δεν είναι μόνο κρέας. Είναι οι ψήστες κι οι ιστορίες τους. Είναι τέχνη, είναι μαστοριά. Είναι παράδοση, είναι ιστορία. Είναι όμως και κάτι που φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Γύρω από την αναμμένη φωτιά συμβαίνουν πολλά. Δείτε το τρέιλερ και την επόμενη φορά που θα ψάχνετε τι θα δείτε στην ψηφιακή πλατφόρμα ρίξτε μια ματιά, έχει ενδιαφέρον.

κρέαςNetflixψησταριά