Food & Drink|22.09.2020 14:49

Ο Δημήτρης Κατριβέσης καλεί 5 σπουδαίους σεφ στην Τήνο

Newsroom

Ο Δημήτρης Κατριβέσης κάνει πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά στο Thama, το εστιατόριο που άνοιξε στις αρχές του καλοκαιριού στην Τήνο. Η σύγχρονη, με ιδιοσυγκρασιακό χαρακτήρα κουζίνα του αντλεί υλικό από πολλές διαφορετικές δεξαμενές κι αξιοποιεί τα φρέσκα που είναι καθημερινά διαθέσιμα στο κυκλαδονήσι.

Σε πολλά από τα πιάτα, που ακολουθούν το ρυθμό των εποχών, περνάει από το προσωπικό του φίλτρο τοπικά προϊόντα όπως οι αγκινάρες, το μέλι, το σαλτσίτσι, το καρίκι (ένα πολύ ιδιαίτερο τηνιακό τυρί που ωριμάζει μέσα σε ξερή νεροκολοκύθα)... Τώρα, χάρη σε μια βραδιά που που διοργανώνεται σε συνεργασία με τα Best Chef Awards, καλεί πέντε γνωστά ονόματα της διεθνούς μαγειρικής σκηνής να κάνουν το ίδιο, γνωρίζοντας έτσι ένα ελληνικό νησί που έχει διαμορφώσει το δικό του γαστρονομικό χαρακτήρα και τις γευστικές του ιδιαιτερότητες.

Πάνω (από αριστερά προς τα δεξιά): Μ. Γουότσον, Έμπ. Βόλμερ & Ακρ. Μπεναλάλ. Κάτω: Τζ. Ντιάνα, Άλ. Ντίλιγνκ & Δημ. Κατριβέσης

Στις 30 Σεπτεμβρίου λοιπόν, ο Ακράμ Μπεναλάλ (από το μονάστερο Akrame, το επίσης παρισινό Atelier Vivanda και το Akrame στο Χονγκ Κονγκ), o Τζιόρτζιο Ντιάνα (επίσημος σεφ των The Best Chefs Awards και σεφ του εστιατορίου Solaya στο Αμμάν), ο Άλεξ Ντίλινγκ από το διάστερο The Greenhouse του Λονδίνου, που το φετινό καλοκαίρι ήρθε αρκετές φορές στη χώρα μας, ο Μάιλς Γουότσον από το Pure Berlin στο Βερολίνο και ο Έμπε Βόλμερ από το διάστερο Vollmers στο σουηδικό Μάλμε, θα μαγειρέψουν στο Thama μαζί με τον σεφ-οικοδεσπότη ένα μενού έξι σταδίων που θα εμπνέεται από την Τήνο και τα προϊόντα της, τα οποία θα ο καθένας θα προσεγγίσει με το δικό του στιλ. 

Τhama Λεωφόρος Σταυρού-Κιονίων, Τήνος. Κρατήσεις τηλεφωνικά στο 2283029021 και μέσω email στο rsvp@thamaraestaurant.com

γαστρονομίαελληνικά προϊόνταchef