Food & Drink|24.09.2020 13:16

Cheese tea: Tσάι με τυρί; Αλήθεια τώρα;

Newsroom

Τυρί στο τσάι; Ακούγεται περίεργο. Κάπως... ανορθόδοξο. Κι όμως.Το cheese tea είναι ένα ρόφημα που συνδυάζει κρύο τσάι σε διάφορες γεύσεις, με μια αφράτη κρέμα τυριού, συνήθως από cream cheese, γάλα (σε αρκετές περιπτώσεις και σαντιγί) και αλάτι. Κάτι σαν πόσιμο επιδόρπιο, γλυκό και αλμυρό μαζί. Πρωτοεμφανίστηκε πριν μια δεκαετία περίπου στις νυχτερινές αγορές της Ταϊβάν και αρκετά γρήγορα επεκτάθηκε στην Κίνα, όπου έγινε πολύ δημοφιλές, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη, στη Μαλαισία και στην Ιαπωνία πριν περάσει τον Ειρηνικό και πατήσει σε αμερικάνικο έδαφος.

Η βασική εκδοχή βρήκε αρκετούς φίλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ δεν έλειψαν, ακολουθώντας τα ανάλογα ασιατικά παραδείγματα, κι οι πειραματισμοί (με διάφορα είδη τσαγιού και μασκαρπόνε, κρέμα σε στιλ cheesecake, τυρένια κρέμα με σοκολάτα, Nutella και πάει λέγοντας), οι οποίοι, αναμενόμενα, έδωσαν αφορμή για μπόλικα ινσταγκραμικά ποσταρίσματα. Εμφανίστηκαν και vegan παραλλαγές. Το cheese tea εν τέλει έφτασε και στo άκρως παραδοσιακό όσον αφορά στο τσάι του Λονδίνο.

Πλέον τον ασυνήθιστο αυτόν συνδυασμό μπορεί να τον δοκιμάσει κανείς και στην Ελλάδα, καθώς τα Coffee Island μόλις λάνσαραν την δική τους εκδοχή του κρύου τσαγιού που καλύπτεται από μια μους/αφρό φτιαγμένη από cream cheese και γάλα. Οι γεύσεις που προτείνουν είναι τρεις: φράουλα, λάιμ και ιβίσκος. Το cheese tea έχει μάλιστα το δικό του ποτήρι, 100% ανακυκλώσιμο, με ειδικό στόμιο στο καπάκι, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να το πιει χωρίς να χρησιμοποιήσει καλαμάκι και να πετύχει έτσι μια γενναία γουλιά γλυκού τσαγιού και αλμυρής τυρένιας κρέμας. 

τσάιτυρίροφήματα