Food & Drink|23.09.2020 16:33

Την Τρίτη η ανακοίνωση των νικητών του 50 Great Greek Wines

Newsroom

Στο πλαίσιο του 50 Great Greek Wines, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη χρονιά, για τέσσερις ημέρες, από τις 9 ως τις 12 Σεπτεμβρίου, γνωστοί γευσιγνώστες της παγκόσμιας οινικής σκηνής αξιολόγησαν σε τυφλή γευσιγνωσία 420 κρασιά από 140 διαφορετικά ελληνικά οινοποιεία. Τα 50 κρασιά που ξεχώρισαν, τα οποία θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη, θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, επικοινωνώντας την εξελικτική πορεία και αναδεικνύοντας το σύγχρονο πρόσωπό του ελληνικού αμπελώνα. «Η πρόθεση τoυ 50 Great Greek Wines είναι να προσθέσει κύρος και βαρύτητα στο αφήγημα του ελληνικού κρασιού. Να του προσδώσει περισσότερη εξωστρέφεια. Να τροφοδοτήσει τη συζήτηση για την πολύ υψηλή ποιότητα των ελληνικών κρασιών», είπε στο www.ethnos.gr. ο Μaster of Wine Γιάννης Καρακάσης, εμπνευστής του project.

Προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής, η απονομή των βραβείων, την οποία θα παρουσιάσει ο Νεκτάριος Νώτης, Founder/CEO, Notice Content and Services (FnB Daily - BnB Daily), και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00, θα είναι ένα phygital (physical + digital) event. Θα έχει μεν φυσικές παρουσίες (σύμφωνα τους σε ισχύ περιορισμούς για την αντιμετώπιση της Covid-19), θα μεταδοθεί όμως ζωντανά με live streaming μέσω των καναλιών του 50 Great Greek Wines στο YouTube και στο Facebook, ούτως ώστε ο καθένας να μπορεί να την παρακολουθήσει από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό του. 

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν ποικίλες προωθητικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως και η έκδοση ενός ηλεκτρονικού βιβλίου με λεπτομερείς πληροφορίες για τα κρασιά που βραβεύθηκαν, το οποίο θα είναι είναι διαθέσιμο στους επαγγελματίες και στους λάτρεις του κρασιού μέσω της ιστοσελίδας του 50 Great Greek Wines. Στην ίδια ιστοσελίδα, την επόμενη μέρα της απονομής, θα ανακοινωθούν και οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών. 

κρασί50 Great Greek Winesοινοποιεία