Food & Drink|27.09.2020 11:56

Στην αυλή της «θείας» Μαρίκας για σουβλάκι

Newsroom

Οι Σμυρνιές μπορεί να φημίζονταν για τη μαγειρική τους, αλλά η μικροκαμωμένη και κοκέτα θεία του ιδιοκτήτη, η Μαρίκα, δεν τα πήγαινε τόσο καλά με την κουζίνα. Εντούτοις, εκείνος έδωσε το όνομά της στο μαγαζί του. Κι ας μην ήταν δεινή μαγείρισσα. H καινούργια Μαρίκα, άλλωστε, που δεν πάει πολύς καιρός που άνοιξε στο Χαλάνδρι, έχει τις δικές της συνταγές: σερβίρει σουβλάκια χοιρινά, αλλά κι από κοτόπουλο ή ζυγούρι, χειροποίητο γύρο, μπιφτέκι, σκέτο ή με σάλτσα ντομάτας, χοιρινά μπριζολάκια, όλα από ελληνικά κρέατα, σε μια μεγάλη αυλή με μπόλικο πράσινο, στρωμένη με χαλικάκι, που τα βράδια φωτίζεται με σειρές από λαμπιόνια.

Στον κατάλογο, που δίνει έμφαση και σε πολλά ακόμη ελληνικά προϊόντα από διάφορες περιοχές, θα βρείτε επίσης μυτιληνιούς γκιουζλεμέδες και σκυριανά τραχανοπιτάρια με μέλι από τη Ναυπακτία, τηγανητές πατάτες με τριμμένη ρουμελιώτικη φέτα, ανδριώτικη φρουτάλια και ρεβιθοκεφτέδες, αρκετές διαφορετικές σαλάτες...

Όλα αυτά, όταν ο καιρός κρυώσει, θα μεταφερθούν στα ενδότερα. Το εσωτερικό της παλιάς χαλανδριώτικης μονοκατοικίας, βαμμένο σε σκούρο πετρόλ, με σεμεδάκια και ζωγραφιστά πιάτα να κρέμονται στους τοίχους, πολυκαιρισμένες φωτογραφίες και ράφια φορτωμένα βιβλία, έχει και εκείνο κάτι το νοσταλγικό. Εκεί θα τρώει κανείς το χειμώνα τα σουβλάκια του, πλάι στο αναμμένο τζάκι.

Μαρίκα – Σουβλάκι στην αυλή Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι, τηλ.: 2106891116 –2106891118. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 12:00-00:00.

άφιξηΧαλάνδρισουβλάκι