Food & Drink|04.10.2020 09:15

Τι μαγειρεύει η Γωγώ Δελογιάννη σε μια στοά του κέντρου;

Newsroom

Έχουμε και λέμε. Χούμους φτιαγμένο με λευκά φασόλια, κεφτεδάκια με μια σάλτσα καλαμποκιού με φρέσκο κρεμμύδι ποσαρισμένο σε βούτυρο, η οποία αντλεί έμπνευση από το παραδοσιακό κατσαμάκι (στην αλμυρή του εκδοχή, γιατί υπάρχει και γλυκό) που το φτιάχνουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, χειροποίητα bao bans γεμιστά με κοκκινιστό μοσχάρι, θράψαλο στιφάδο, μανιάτικη τσουχτή, τηγανητός τραχανάς, τηγανητό κοτόπουλο με φασολάκια, ταλιάτα προβατίνας... Στη Στοά Φιξ, που μόλις άνοιξε στην ομώνυμη στοά στην Αιόλου, η Γωγώ Δελογιάννη μαγειρεύει με το δικό της στιλ πιάτα οικεία, νοσταλγικά και τωρινά μαζί.

To φρέσκο «γαστρο-καφενείο» που έχει φωλιάσει εκεί στο κέντρο της Αθήνας, όχι πολύ μακριά από την Ομόνοια, έχει αστικό χαρακτήρα, δοσμένο με σύγχρονο τρόπο ‒ το ντεκόρ επιμελήθηκε ο Νότης Χριστουδούλου. Είναι διακοσμημένο σε αστικούς τόνους, με κυρίαρχα χρώματα το κυπαρισσί, το λευκό και το μαύρο, με δυο παλιούς μπουφέδες, που ξανάνιωσαν και βρήκαν τη γωνιά τους κι έναν τοίχο καλυμμένο με λευκά πλακάκια και κρυφό φωτισμό. Στόχος ήταν η στοά να γίνει ένα μέρος που να τους χωράει όλους, μικρούς, μεγάλους, φοιτητές, εργαζόμενους, βιαστικούς και χαλαρούς.

Την επόμενη φορά που θα περνάτε από την Αιόλου, κάντε μια στάση. Από το πρωί μπορείτε να καθίσετε για καφέ και να φάτε επ’ ευκαιρία μια ομελέτα ή να διαλέξετε κάτι άλλο από τις προτάσεις του πρωινού κι από από το μεσημέρι και μετά, και πλέον μέχρι τις 10 το βράδυ, να δοκιμάσετε ό,τι σας κάνει κλικ από τον κατάλογο. Είτε μεζέδες –«ως λογική, όχι ως ποσότητα», τονίζει η Γωγώ, που ήταν γενναιόδωρη στα πιάτα της όπου και να την έχουμε συναντήσει κι εδώ από ότι φαίνεται δεν πάει πίσω– είτε κάποιο/α από τα κυρίως πιάτα.

Στοά Φιξ Αιόλου 102, Ομόνοια, Αθήνα, τηλ.: 2111190119. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-22:00, Κυριακή κλειστά.

εστιατόριοάφιξηΓωγώ Δελογιάννη