Food & Drink|13.10.2020 13:45

Δοκιμάζοντας τσίπουρα σ’ ένα μπαρ στο Μοναστηράκι

Newsroom

Με μια σειρά από παρουσιάσεις-γευσιγνωσίες, το 360 Restaurant, σε συνεργασία με το A for Athens, φωτίζει ένα χαρακτηριστικά ελληνικό ποτό. Κάθε Σάββατο του Οκτωβρίου, στις 4 μ.μ., ο Θοδωρής Πύριλλος μάς μιλά για την ιστορία και την εξέλιξη του τσίπουρου και μας καλεί να δοκιμάσουμε, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας, μερικές ξεχωριστές εμφιαλώσεις τσίπουρων, αποσταγμάτων σταφυλής, καθώς επίσης και παλαιωμένων τσίπουρων, μιας κατηγορίας που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτοντας μια διαφορετική, επίσης ενδιαφέρουσα πλευρά της ντόπιας αποσταγματοποιίας.

Όσοι πάρουν μέρος στη δοκιμή θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αποστάγματα με διαφορετικά αρωματικά προφιλ, να δουν τους τρόπους που εκφράζουν τις περιοχές όπου παράγονται, τις εκάστοτε ποικιλίες σταφυλιού ή το πέρασμα από το βαρέλι, αλλά και το πώς λειτουργούν σε σχέση με το φαγητό. Η εμπειρία περιλαμβάνει ένα καλωσοριστικό κοκτέιλ (με τσίπουρο), πέντε αποστάγματα και μια σειρά από μεζέδες του σεφ του εστιατορίου και μπαρ του Μοναστηρακίου, Γιάννη Πατσόπουλου. Το κόστος είναι € 26 ανά άτομο και σε κάθε γευσιγνωσία μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι εννιά άτομα.

360 Restaurant Ηφαίστου 2, Πλατεία Μοναστηρακίου, Αθήνα. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 210 3244244.

τσίπουροαποστάγματαμπαρελληνικά προϊόντα