Ένα τσάι βοτάνων που βάφει το φλιτζάνι στο μπλε των Κυκλάδων
NewsroomΟι Κυκλάδες το όνομά τους το πήραν από το νοητό κύκλο που σχηματίζουν γύρω από τη Δήλο, το ιερό νησί όπου γεννήθηκαν ο Απόλλωνας κι η Άρτεμη, το οποίο υπήρξε από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας του αρχαίου κόσμου. Ο ίδιος κύκλος βάφτισε το καινούργιο ευωδιαστό μείγμα βοτάνων που δημιούργησε αποκλειστικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η Saristi.
Η ελληνική, εξειδικευμένη στα βιολογικά τσάγια βοτάνων εταιρία συνδύασε μολόχα, αρτεμισία και ελίχρυσο ‒ όλα φυτά γνωστά από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές και καταπραϋντικές τους ιδιότητες για το αυτό το ιδιαίτερο «τσάι», που το χαρακτηρίζει «μείγμα από Αιγαίο και φως». Μόλις βλέπεις το θαλασσί αφέψημα να χρωματίζει το φλιτζάνι, καταλαβαίνεις το γιατί.
Το μείγμα βοτάνων «Κύκλος» συνοδεύεται από μια λευκή χειροποίητη κεραμική κούπα σε μοντέρνο σχεδιασμό, που αντλεί έμπνευση από την κυκλαδική τέχνη. Θα το βρείτε σε μια όμορφη συσκευασία στο Cycladic Shop και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Saristi (κοστίζει € 19,90) κι είναι ωραία ιδέα (και) για δώρο.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ. 210 7228321-3
- Η προφητεία για τις 26/2 που τρομάζει τους Ρώσους - Τι έχει προβλέψει ο άνθρωπος που τάραξε τον Χίτλερ και φοβόταν ο Στάλιν
- Ο Τραμπ φτιάχνει «δικό του ΟΗΕ» - Πώς επηρεάζονται Ελλάδα και Κύπρος
- Φωτιά στο Πέραμα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καζάνια - «Αν δεν προλαβαίναμε θα είχαμε ολοκαύτωμα»
- Το FBI συνέλαβε έναν από τους Top 10 καταζητούμενούς του - Ποιος είναι ο Αλεχάντρο Καστίγιο