Food & Drink|16.10.2020 13:56

Ένα τσάι βοτάνων που βάφει το φλιτζάνι στο μπλε των Κυκλάδων

Newsroom

Οι Κυκλάδες το όνομά τους το πήραν από το νοητό κύκλο που σχηματίζουν γύρω από τη Δήλο, το ιερό νησί όπου γεννήθηκαν ο Απόλλωνας κι η Άρτεμη, το οποίο υπήρξε από τους σημαντικότερους τόπους λατρείας του αρχαίου κόσμου. Ο ίδιος κύκλος βάφτισε το καινούργιο ευωδιαστό μείγμα βοτάνων που δημιούργησε αποκλειστικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η Saristi.

Η ελληνική, εξειδικευμένη στα βιολογικά τσάγια βοτάνων εταιρία συνδύασε μολόχα, αρτεμισία και ελίχρυσο ‒ όλα φυτά γνωστά από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές και καταπραϋντικές τους ιδιότητες για το αυτό το ιδιαίτερο «τσάι», που το χαρακτηρίζει «μείγμα από Αιγαίο και φως». Μόλις βλέπεις το θαλασσί αφέψημα να χρωματίζει το φλιτζάνι, καταλαβαίνεις το γιατί.

φωτογραφία: Πάρις Τατιβιάν

Το μείγμα βοτάνων «Κύκλος» συνοδεύεται από μια λευκή χειροποίητη κεραμική κούπα σε μοντέρνο σχεδιασμό, που αντλεί έμπνευση από την κυκλαδική τέχνη. Θα το βρείτε σε μια όμορφη συσκευασία στο Cycladic Shop και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Saristi (κοστίζει € 19,90) κι είναι ωραία ιδέα (και) για δώρο.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ. 210 7228321-3

Κυκλάδεςμουσείο κυκλαδικής τέχνηςβότανα