Food & Drink|20.10.2020 11:05

Το Vibo, το νέο μπιστρό της Γλυφάδας, έχει αδυναμία στο κρασί

Άντζελα Σταματιάδου

Το όνομά του, Vibo, είναι μια συντομογραφία του Vita Bona, που σημαίνει «καλή ζωή» στα λατινικά και αποτυπώνει την πρόθεσή του να προσθέσει μια δόση... ευ ζην στην καθημερινότητα όσων κινούνται στα νότια προάστια. Δημιούργημα του Νίκου Σκρέμπου, συνιδιοκτήτη του βραβευμένου εστιατορίου Hytra στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και του Παναγιώτη Φράγκου, συμβούλου κοκτέιλ και ποτών, το μπιστρό που έκανε πρεμιέρα πρόσφατα στην Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Γλυφάδα, έχει προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας και εμφανή αγάπη για το κρασί.

Ο καινούργιος αυτός χώρος με το ζωγραφιστό ταβάνι και τις μπλε-γκρι πινελιές, που βλέποντάς τον απέξω σου θυμίζει λίγο κατάστρωμα γιοτ, ξεκινάει από νωρίς με μονοποικιλιακό καφέ και προτάσεις πρωινού ‒ χειροποίητες βρώμης, βιολογικά αυγά, γιαούρτι Μυτιλήνης με μαρμελάδα, μέλι, γκρανόλα και κυδονόπαστο... Από το μεσημέρι και μετά τη σκυτάλη παίρνουν το κρασί, τα κοκτέιλ και μια σειρά από προτάσεις φαγητού που δίνουν έμφαση σε προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τα κεφτεδάκια σερβίρονται με καπνιστή μελιτζάνα και φέτα ωρίμανσης

Διαλέγοντας κάποια από τις ετικέτες της κάβας, που αριθμεί περισσότερα από 80 ελληνικά κρασιά (ορισμένα εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής) και 20 διεθνή, μπορείτε να δοκιμάσετε λόγου χάρη μια μπρουσκέτα με rib eye, μουστάρδα και γραβιέρα, μια λαδένια ολικής άλεσης με σιτάρι ζέας, σπιτική σάλτσα ντομάτας και μπρεζάολα τετράμήνης ωρίμανσης, σούσι-ντολμαδάκι με κρέμα από αμπελόφυλλα ή κεφτεδάκια με καπνιστή μελιτζάνα και φέτα. Κι ένα πλατό ελληνικών τυριών και αλλαντικών, πάντως, που σερβίρονται με σπιτική μαρμελάδα και αποξηραμένα φρούτα, είναι καλή ιδέα για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι με το ποτό τους μετά το γραφείο ή λίγο πιο αργά.

Η ποικιλία τυριών και αλλαντικών

Πέρα από αυτά, το Vibo Bistrot έχει ήδη στα πλάνα του μια σειρά από ειδικές βραδιές με διαφορετικές θεματικές. Η αρχή γίνεται την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα vegan διατροφής, με ένα συνδυασμό χορτοφαγικών πιάτων και βιολογικών κρασιών, ενώ η Τετάρτη 11 Νοεμβρίου αφιερώνεται στα ελληνικά μανιτάρια, που τώρα το φθινόπωρο έχουν την τιμητική τους, και τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν σε διάφορες δημιουργίες της κουζίνας, με κρασί και κοκτέιλ να σιγοντάρουν.

Vibo Bistrot The Daily Ritual Γρηγορίου Λαμπράκη 16, Γλυφάδα, τηλ.: 2108948202

κρασίάφιξηΓλυφάδα