Food & Drink|25.10.2020 12:38

Τα νέα κοκτέιλ του Athenee κλείνουν το μάτι στη γαστρονομία

Άντζελα Σταματιάδου

Η πρώτη λίστα κοκτέιλ του Athénée επέστρεψε στα κλασικά κοκτέιλ, η δεύτερη έδωσε τον πρώτο λόγο στις φυσαλίδες κι η τρίτη, που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες, στρέφει το βλέμμα της στο... μέλλον. Το γνωστό bar-restaurant με τη σύγχρονη αστική αύρα αυτό το φθινόπωρο παρουσιάζει τα Unconventional (αντισυμβατικά δηλαδή) Cocktails, μια σειρά από ασυνήθιστους γευστικούς συνδυασμούς που αντλούν ιδέες και υλικά και από το χώρο της γαστρονομίας. Φρούτα, λαχανικά και βότανα πιάνονται χέρι-χέρι με σάλτσες, τουρσιά, μανιτάρια, ακόμη και σολομό.

Στη μεγάλη μπάρα με την εντυπωσιακή μπρούτζινη οροφή ο Δημήτρης Καραπάνος και ο Βασίλης Σγουρομάλλης παίζουν με την ιδέα του Daquiri και της παιδικότητας στο φρουτώδες «Ιt’s a Boy» που συνδυάζει δύο ρούμι, λευκή σοκολάτα και... φρουτόκρεμα και μεταμορφώνουν το Scotch & Soda (ουίσκι-σόδα ελληνιστί) στο «Peanut I suppose», με δύο διαφορετικά ουίσκι, φιστικοβούτυρο και κρουασάν.

Το διαφορετικό, πράσινο Gimlet έχει αρώματα αγγουριού και τσαγιού matcha

Η παραλλαγή τους στην Τommy’s Margarita έχει τεκίλα, μεσκάλ, νάτσος, γκουακαμόλε και εσπεριδοειδή, έχει όξινα, αλμυρά και καπνιστά στοιχεία. Όσο για το διαφορετικό Bloody Μary που προτείνουν, το «Umami TNT», πλουτίζει το ντουέτο βότκα-χυμός ντομάτας με μανιτάρια σιτάκε, κίμτσι (κορεάτικο τουρσί) και μουστάρδα κι ακούγεται ενδιαφέρον. Όσοι τολμηροί ή φιλοπερίεργοι, κάντε μια δοκιμή.

Athénée Βουκουρεστίου 9, Αθήνα, τηλ: 2103251430

κοκτέιλμπαργαστρονομία