Food & Drink|27.10.2020 14:54

Το Dumb Waiter, που μόλις άνοιξε στην Άνω Γλυφάδα, διηγείται μια ιστορία

Newsroom

Το όνομά του σημαίνει «αναβατόριο φαγητού». Έτσι λέγονταν οι ανελκυστήρες που είχαν ορισμένα σπίτια του άλλοτε –τους συναντάμε κάποιες φορές και σε εστιατόρια– για να ανεβάζουν το φαγητό από την κουζίνα στην τραπεζαρία. Το Dumb Waiter, που πάνε μερικές μέρες που άνοιξε τις πόρτες του στην Άνω Γλυφάδα, είναι ένας all day χώρος με έντονα θεατρικό χαρακτήρα. Όσα βλέπεις τριγύρω σου, από τους λουλουδάτους καναπέδες έξω στην αυλή στο μεγάλο ζωγραφιστό μπαρ ή στο δωμάτιο που θυμίζει γυναικείο μπουντουάρ κι έχει σε μια γωνιά του ένα όμορφο κουκλόσπιτο, κι από τους πολυελαίους μέχρι τα κάδρα, είναι μέρος μιας ιστορίας.

Διαλέγοντας προσεκτικά κάθε αντικείμενο, οι δημιουργοί του Μαρία Καραχάλια και Γιώργος Σωτηρόπουλος, θέλησαν να βάλουν τους επισκέπτες στον κόσμο του Πάολο, ενός Βραζιλιάνου μπον βιβέρ με ιδιαίτερη αγάπη για τα ταξίδια και τις τέχνες. Το μενού το οποίο επιμελείται ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας, ακολουθεί τα βήματά του κοσμοπολίτη πρωταγωνιστή του στόρι, κινούμενο ανάμεσα στην Μεσόγειο και στη Λατινική Αμερική. Η κουζίνα μπολιάζει με γεύσεις του κόσμου πιάτα που έχουμε συνδέσει με το comfort food, οπότε ανάμεσα στις προτάσεις της θα συναντήσετε πίτσα (για την ακρίβεια pinsa) ή ένα χοτ ντογκ με μαρμελάδα από καραμελωμένο κρεμμύδι και περουβιανή σάλτσα huancaína, αλλά κι ένα σιγοψημένο κοτόπουλο με γλάσο πορτοκαλιού.

Ο νέος χώρος ξεκινά καθημερινά από νωρίς με καφέ, σπιτικά ροφήματα και προτάσεις πρωινού. Όσο για τον παιδότοπο Oz, που είναι ένα αυτόνομο κομμάτι του μαγαζιού, υπόσχεται πολλές ώρες παιχνιδιού στους μικρούς της παρέας. Πέρα από αυτά, το Dumb Waiter έχει σκοπό να διοργανώνει κατά καιρούς εκθέσεις, παρουσιάσεις, σεμινάρια, συναυλίες και παραστάσεις. Η αρχή γίνεται με ένα γαστρονομικό event την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου. Ο Σταμάτης Τσίλιας θα μπει στο αγαπημένο του τερέν, αυτό της κουζίνας Nikkei, προτείνοντας μια σειρά από πληθωρικά σε γεύσεις κι αρώματα ιαπωνο-περουβιανά ρολάκια κι ο Άρης Χατζηαντωνίου, ο οποίος έχει επιμεληθεί τη λίστα των κοκτέιλ, θα τα συνοδεύσει με μια σειρά από ευφάνταστα ποτά – όπως μια Margarita με άρωμα φρέσκιας πράσινης πιπεριάς.

Dumb Waiter, Δημ. Γούναρη 137, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 2109600936.

άφιξηεστιατόριομπαρκαφέκοκτέιλ