Food & Drink|21.11.2020 12:23

Γιορτινοί καφέδες με άρωμα Ιταλίας στο φλιτζάνι

Newsroom

Αυτή την εποχή που τον καφέ μας τον πίνουμε στο σπίτι, οι κάψουλες είναι μια πολύ βολική λύση. Σε μερικά δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού έχει κανείς τον καφέ με τα χαρακτηριστικά που προτιμάει στο φλιτζάνι του. Μπορεί να έχει γεύση γιορτινή: με τα Χριστούγεννα να αρχίζουν σιγά-σιγά να πλησιάζουν, η Nespresso εμπλουτίζει τη συλλογή της με τρεις καινούργιες, περιορισμένης κυκλοφορίας προτάσεις με διαφορετικά αρωματικά προφίλ.

Στη σειρά Variations Italia που λάνσαρε πρόσφατα η γνωστή εταιρία συναντά κανείς δύο αρωματισμένους καφέδες. Ο Amaretti Flavour, αντλώντας έμπνευση από τα παραδοσιακά ιταλικά μπισκότα amaretti, έχει γλυκόπικρες νότες αμυγδάλου, βανίλιας και δημητριακών κι ο Torta di Nocciole Flavour, με αρώματα φουντουκιού και δημητριακών, παραπέμπει στο ομώνυμο γλύκισμα του Πιεμόντε. Ο τρίτος της σειράς, που ονομάζεται Il Caffè, έχει διαφορετική λογική. Χαρμάνι από δυο διαφορετικές Robusta, από το Βιετνάμ και από την Ινδονησία, με Arabica από την Κολομβία, είναι ένας ρωμαλέος καφές με βελούδινη υφή, έντονο καβούρδισμα και αρώματα ψημένων δημητριακών και μπαχαρικών.

Eκτός αυτών, η Nespresso παρουσιάζει και μια σειρά οικιακών αξεσουάρ καφέ, που βάζουν μια ντιζαϊνάτη πινελιά στην αγαπημένη καθημερινή συνήθεια κι είναι μια καλή ιδέα και για δώρο. Η συλλογή Lume, με την υπογραφή της Ιταλίδας σχεδιάστριας Federica Biasi, περιλαμβάνει σετ φλιτζανιών από λευκή πορσελάνη σε πέντε διαφορετικά μεγέθη (για espresso, cappuccino και lungo) με πιατάκια σε ημιδιαφανή κόκκινη ώχρα, αλλά κι ένα καλαίσθητο δοχείο αποθήκευσης καψουλών, το Lume Mia. Μέσω του e-shop της εταιρίας μπορεί κανείς να αποκτήσει και το Αlessi Double, ένα μπολ με διπλό τοίχωμα από ανοξείδωτο ατσάλι που σχεδίασαν οι Donato d’ Urbino και Paolo Lomazzi, επαναπροσεγγίζοντας μια παλιά τεχνική χρυσοχοΐας της εποχής των Ετρούσκων.

καφέςκάψουλααξεσουάρ