Food & Drink|23.11.2020 19:13

«Κυρ Αρίστος»: Μια μπουκιά θα σε πείσει για το ποιος είναι ο «Βασιλιάς του Κεμπάπ»

Newsroom

Σε μια εποχή κατά την οποία μια από τις ελάχιστες απολαύσεις που έχουμε είναι το φαγητό, όλοι μας οφείλουμε να το ευχαριστιόμαστε στο έπακρο χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις.

Για αυτόν το λόγο, ο διάσημος Κυρ Αρίστος του Παλαιού Φαλήρου, ο μποέμ εκείνος τύπος που έφερε από τη γενέτειρα του την Σμύρνη τη συνταγή του καλύτερου κεμπάπ, σε περιμένει για να σε ταΐσει αρχοντικά και να σου μεταλαμπαδεύσει την κουλτούρα της σμυρνέικης κουζίνας.

Ο «Κυρ Αρίστος» βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του και δεν θα μας αφήσει έτσι ούτε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Τι εννοούμε; Τα ζουμερά κεμπάπ του μπορούν και έρχονται στο σπίτι μας με delivery ή και take away.

Αν δεν έχεις δοκιμάσει τα κεμπάμπ, το γιαουρτλού, τον παραδοσιακό παστουρμά και το σουτζούκι -για τους μερακλήδες-, τότε δεν μπορείς να πεις πως γνωρίζεις τι εστί νοστιμιά, γεύση και ποιότητα.

Μια τραγανή πίτα ψημένη στα κάρβουνα και ένα καλοφτιαγμένο κεμπάπ χωρίζονται με μια λεπτή στρώση λιωμένου τυριού και μαζί σχηματίζουν την επιτομή της νοστιμιάς.

Η μερίδα μοσχαράκι κοκκινιστό είναι το κάτι άλλο, ενώ οι καλοφαγάδες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το ιμάμ και το φαλάφελ. Θυμηθείτε μας…

Για το επόμενο έδεσμα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η εικόνα μιλά από μόνη της. Μπεϊτί Κεμπάπ! Αν δεν το δοκιμάσεις, δεν ξέρεις τι θα πει απόλαυση και μοιραία χάνεις μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής.

Αν ανήκετε στους καλοφαγάδες και τους αναποφάσιστους ή σε εκείνους που θέλουν να γεύονται όσα περισσότερα διαφορετικά πιάτα, μια ποικιλία για σένα είναι ό,τι πρέπει. Παράλληλα, οι πατάτες με τα αυγά αποτελούν το αγαπημένο μας ορεκτικό, μαζί με την εξαιρετική παστουρμαδόπιτα. Οπότε ξέρεις πολύ καλά τι πρέπει να δοκιμάσεις.

Η προσφορά του Κυρ Αρίστου στις γαστρονομικές ανησυχίες δεν σταματούν όμως μόνο στο κεμπαπτζίδικο του, μιας και οι λάτρεις των καλών ζυμαρικών θα βρουν το λιμάνι τους στον εξίσου διάσημο «Ακάκιο» του Παλαιού Φαλήρου.

Για τους λάτρεις του φαγητού στο σπίτι, ο «Ακάκιος» έχει φροντίσει να εξασφαλίσει απίστευτες επιλογές σε γεύση, για μεγάλες πείνες ή απλά για… λιγούρες. Το μαγαζί έχει καταφέρει θεωρείται ιδανική επιλογή για delivery, με το όνομά του να τα λέει όλα: «Ακάκιος Θεϊκό Delivery»!

Χάρη στο μοναστηριακό μακαρονάδικο του Ακάκιου, που αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά της Αθήνας θα απολαύσεις θεϊκές πίτσες και μακαρονάδες, από εκείνες που θυμίζουν μαμάς, σε συνταγές που δεν μπορεί να βάλει ο νους σου.

Ζυμαρικά που βράζονται σε κεφάλια τυριού, αγιορείτικες συνταγές, σάλτσες για κάθε γούστο και ποσότητα που θα χορτάσει και τον πιο πεινασμένο, σε τιμές άκρως φυσιολογικές.

Αν θες την γνώμη μας, οι παπαρδέλες ραγού με κρέας στην κατσαρόλα και πηχτή σάλτσα, θα σε κάνει να ξεχάσεις το όνομα σου και μια δοκιμή θα σε πείσει.

Τα πάντα μπορούν να έρθουν σπίτι σου με ένα τηλεφώνημα, από γευστικά πιάτα μέχρι πεντανόστιμα ορεκτικά για όλα τα γούστα. Από τα μίνι καλτσόνε, τις πίτσες με το τεμάχιο – κομμάτι, τα κριθαρότα και τα γλυκά όπως είναι το ραβανί με ινδοκάρυδοκαι το αξεπέραστο τιραμισού (ω ναι, υπάρχει και αυτή η επιλογή!), δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι.

Σήκωσε το τηλέφωνο και απόλαυσε το πιο γευστικό ταξίδι…

Βλέπεις, είτε με τα κεμπάπ του, είτε με τον Ακάκιο, ο «Κυρ Αρίστος» θα φροντίσει να φάμε καλά και τίμια, ακόμα και μέσα στην καραντίνα.... 

Κυρ Αρίστος

Διεύθυνση: Ζησιμοπούλου 96

Τηλέφωνο παραγγελιών και delivery: 2109822320

Website  | Facebook

Ακάκιος

Διεύθυνση: Ζησιμόπουλου 97

Τηλέφωνο παραγγελιών και delivery: 2109850748

Website  | Facebook

Κυρ Άριστος