Food & Drink|29.11.2020 10:26

PS Luncheon: Delivery... με την υπογραφή του Σωτήρη Κοντιζά

Άντζελα Σταματιάδου

H «οικογένεια» μεγαλώνει. Μετά τα πολύ επιτυχημένα Nolan και Proveleggios, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Κώστας Πισσιώτης και η ομάδα τους παρουσιάζουν ένα καινούργιο concept, που συνδέεται κατά κάποιο τρόπο και με το μεν και με το δε, έχει όμως το δικό του στιλ. Το άρτι αφιχθέν PS: Luncheon βάζει τη δική του πινελιά στο σκηνικό του αθηναϊκού delivery, που αυτό τον καιρό όλο και περισσότερο γίνεται ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο κοινό και διάφορους γνωστούς μάγειρες κι εστιατόρια, παρουσιάζοντας μια σειρά από φρέσκιες ιδέες. Οι προτάσεις του, σχεδιασμένες για το σπίτι, αντλούν υλικό από διάφορες κουζίνες ‒ πάντα με την ιδιαίτερη μαγειρική «ιδιόλεκτο» του δημοφιλούς σεφ και κριτή του MasterChef.

Μέχρι την πόρτα σου έρχονται, ανάμεσα σε άλλα, προζυμένιο καρβέλι και φοκάτσια, ταραμοσαλάτα, μπρόκολα με μαραθόριζα και κάστανα ψημένα στον ξυλόφουρνο, καυτερές φτερούγες κοτόπουλου γλασαρισμένες με sriracha και μέλι ή ένα γιαπωνέζικο κάρι με καρότο και πατάτα, συνδυασμένο με παναρισμένη χοιρινή κοτολέτα και ρύζι ατμού. Επίσης η ομάδα προτείνει και διαφορετικά DIY (φτιάχ’ το μόνος σου) kits, που σε βάζουν κι εσένα στο παιχνίδι: στην περίπτωση των ramen, της πίτσας και των tacos με το αργοψημένο μοσχαρίσιο κρέας χρειάζεται να μαγειρέψεις κι εσύ λίγο (πολύ λίγο). Τα πιάτα ξεκινάνε στην κουζίνα του PS: Luncheon και τελειώνουν στη δική σου. Οδηγίες βρίσκεις στο κουτί. Τα βήματα είναι απλά.

Πίτσα με miso, μανιτάρια shiitake, μοτσαρέλα, νιώτικο κεφαλοτύρι, λάδι λευκής τρούφας / φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης (Wolt)

Από τη νέα πρόταση δε λείπουν και τα επιδόρπια, ανάμεσα στα οποία φιγουράρει κι ένα πλούσιο cheesecake του ενός κιλού. Πέρα από τα παραπάνω, μέσω της Wolt, μπορεί κανείς να παραγγείλει και κρασιά περιορισμένης κυκλοφορίας ή τη δική τους μπίρα (IPA), για να συνοδεύσει το φαγητό του, αλλά και κάποια δικά τους κοκτέιλ σε μπουκαλάκι (ένα Negroni αρωματισμένο με σέλερι ή ένα Old Fashioned με φασκόμηλο), για τα οποία σου φέρνουν και συσκευασμένο πάγο.

PS: Luncheon Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 13.00-23.00. 

Σωτήρης Κοντιζάςdeliveryφαγητό