Food & Drink|02.12.2020 11:29

Cookoovaya at home: Ένα εστιατόριο, δύο διαφορετικά σενάρια delivery

Άντζελα Σταματιάδου

Πάει ένας μήνας και κάτι ‒ήταν η τελευταία μου έξοδος πριν το lockdown‒ που καθόμουν σε ένα από τα τραπέζια του Cookoovaya έχοντας μπροστά μου ένα λευκαδίτικο λυθρίνι εις διπλούν. Η σάρκα σπαρταριστή, αρτυσμένη με τσίλι, λάιμ, κόλιανδρο και ντοματίνια στο ένα πιάτο, η ραχοκοκκαλιά μαζί με το κεφάλι και τα κολάρα του ψαριού τηγανητά στο άλλο.

Μαζί με το κλασικό μενού του εστιατορίου, ο Περικλής Κοσκινάς πρότεινε κι ένα δεύτερο, όπου όλα ξεκινούσαν από τις διαθέσιμες πρώτες ύλες: σκαθάρι από τη Βόρεια Εύβοια, συναγρίδα από την Πρέβεζα, πεσκανδρίτσα από τη Χαλκίδα, σπαλομπριζόλα ωρίμανσης 50 ημερών από τη Νάξο. Διάλεγες τι θέλεις να σου μαγειρέψουν (ή... να μη σου μαγειρέψουν, γιατί υπάρχει και η «συνομοταξία» των ωμών) και το πώς. Το ίδιο υλικό μπορούσες να το δοκιμάσεις, αν θέλεις, με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ωμό και αχνιστό, κατσαρόλας, σχάρας, σούβλας.... Οι «μπακάλικες» πιπεριές από τις Σέρρες έγιναν ψητές και τηγανητές. Το καπόνι ένα πολύ ωραίο μπιάνκο (καθότι Κερκυραίος ο σεφ). Η πικάνια ψήθηκε στη σχάρα και κόπηκε μπροστά μας.

O Περικλής Κοσκινάς

Η προσήλωση στην αναζήτηση της πρώτης ύλης ήταν πάντα βασικό κεφάλαιο της φιλοσοφίας στην Cookoovaya. Ο παραπάνω τρόπος αντιμετώπισης την βάζει ακόμη περισσότερο στο επίκεντρο. Για τη διαχείρισή αποφασίζεις εσύ, συμμετέχοντας έτσι στο γαστρονομικό παιχνίδι. Αυτή η λογική μεταφέρεται τώρα στο τερέν της παράδοσης κατ’ οίκον. Έτσι μπορεί κανείς να έχει στην τραπεζαρία του μια εμπειρία αντίστοιχη του εστιατορίου στήνοντας με τη βοήθεια του σεφ και της ομάδας του ένα μενού κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Θα τον βοηθήσουν αν θέλει, να διαλέξει και το κρασί που θα τα συνοδεύσει. Χάρη στην αποκλειστική συνεργασία τους με την Peugeot Gallo όλα μεταφέρονται από την κουζίνα τους μέχρι το σπίτι του.

Το ίδιο ψάρι μπορεί να μαγειρευεί με δύο διαφορετικούς τρόπους

Υπάρχει όμως και μια δεύτερη υπηρεσία delivery, το Cookoo by Cookoovaya, που δεν χρειάζεται τόσο σχεδιασμό. Φέρνει (σε αυτή την περίπτωση τη διανομή αναλαμβάνει η Wolt) μέχρι την πόρτα σου πολλά από τα κλασικά πιάτα που έχεις χαρεί στην έδρα τους: το ταρτάρ από βοδινό φιλέτο, το χταπόδι στα κάρβουνα με φάβα Σχοινούσας, εκείνη την εξαιρετική τυρόπιτα με γραβιέρα και τυρομαλάκα που ψήνεται στον ξυλόφουρνο, τα κεφτεδάκια μαύρου χοίρου με αγελαδινό γιαούρτι και σαλάμι Λευκάδας, τα κοκκινιστά βοδινά μάγουλα με πουρέ μελιτζάνας, το μοσχαρίσιο διάφραγμα στη σχάρα. Διαβάζεις το μενού, που σου δίνει τη δυνατότητα να κινηθείς προς διάφορες κατευθύνσεις ανάλογα με τα γούστα και το budget σου, διαλέγεις και παίρνεις.

Schiacciata (τοσκανέζικο ψωμί) με καπόνι στα κάρβουνα και σάλτσα μπουρδέτο / φωτογραφία: Wolt

Ανάμεσα στις επιλογές θα βρεις και κάτι καινούργιο. Στα γνωστά και αγαπημένα έχει προστεθεί μια ενότητα που λέγεται «Bread & Fish» κι είναι συνδυασμοί διαφορετικών τύπων ψωμιού και ψαριού στη λογική του σάντουιτς: ένα μπέργκερ με τόνο, ένα διαφορετικό club sandwich με γόπα και σύγλινο, ένα μπριός με τηγανητό ροφό, ταραμοσαλάτα και τουρσάκι πιπεριάς χαλαπένιο, ένα τοσκανέζικο ψωμί που μοιάζει με φοκάτσια με καπόνι στα κάρβουνα, σάλτσα μπουρδέτο, τηγανητό κρεμμύδι και πατατάκια. Αυτά δεν τα έχω δοκιμάσει (ακόμη), αλλά μου ακούγονται μια ωραία ιδέα για τους φίλους του ψαριού, έξυπνη και μοντέρνα. Το άλλο που μου φαίνεται ωραίο είναι ότι τώρα τελευταία που ασχολούνται και οι σεφ με το θέμα του delivery, προσεγγίζοντάς το με πιο φρέσκια ματιά, βλέπουμε όλο και περισσότερες προτάσεις φαγητού για το σπίτι που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Cookoo by Cookoovaya Διανομή από τη Wolt από Τρίτη έως Κυριακή 13.00 – 23.00 & takeaway από το εστιατόριο (Χατζηγιάννη Μέξη 2α, Χίλτον) τις ίδιες μέρες και ώρες.
Cookoovaya wise food experience at home Κατόπιν συννενόησης στο τηλ. 2107235005.

take awayεστιατόριοφαγητόdeliverychef