Food & Drink|17.12.2020 13:52

Ένα συλλεκτικό τσίπουρο για το τέλος του χρόνου

Newsroom

«Το τελευταίο βαρέλι κάθε χρονιάς για εμάς έχει ξεχωριστή σημασία, για αυτό και παραδοσιακά, όταν αποσφραγίζεται, το μοιραζόμαστε με φίλους», εξηγεί ο ο αποσταγματοποιός κύριος Κώστας Τσιλιλής. «Φέτος, νιώσαμε την ανάγκη να αποχαιρετήσουμε αυτόν τον περίεργο και δύσκολο, για όλους, χρόνο με όσο γίνεται περισσότερους φίλους, για αυτό δημιουργήσαμε το πρώτο συλλεκτικό Αγιονέρι της σειράς The Last Barrel Serries», συμπληρώνει, μιλώντας για την ειδική έκδοση του απαλά χρυσοκίτρινου τσίπουρου μικρής παραγωγής, που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων. Κυκλοφορεί σε ειδική κασετίνα που περιέχει την φιάλη με χειρόγραφη αρίθμηση καθώς και ένα κομμάτι ξύλου του τελευταίου βαρελιού.

Το Αγιονέρι είναι ιδιαίτερη περίπτωση τσίπουρου. Το «νεαρό» παλαιωμένο της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή, παραμένει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 12 μήνες. Κομψό, βελούδινο, με σχεδόν μελένια αίσθηση στο στόμα, αρώματα γλυκών μπαχαρικών, νότες καπνού και εσπεριδοειδών, κάποια πολύ ζωντανά βοτανικά στοιχεία και επίγευση αποξηραμένων φρούτων, είναι ένα όμορφα ισορροπημένο απόσταγμα.

Αυτό το τσίπουρο που χρυσίζει στο ποτήρι, το οποίο δημιουργήθηκε με πηγή έμπνευσης το ελληνικό τραπέζι, ταιριάζει με πολλών λογιών μεζέδες της γης και της θάλασσας. Ιδίως τα καπνιστά και τα πικάντικα, του πάνε πολύ. Η συλλεκτική έκδοση Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2020, που είναι ωραία ιδέα και για δώρο, διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες και e-shops.

αποστάγματατσίπουροβαρέλι