Food & Drink|03.01.2021 10:11

Ξεκίνησε το Burger Fest κι αυτή τη φορά έρχεται στο σπίτι

Newsroom

Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες έχουν περάσει από τους πάγκους του Burger Fest, που από το 2016 που ξεκίνησε, δίνοντας το βήμα σε κάθε λογής μπέργκερ, έστησε αρκετές λαοφιλείς νόστιμες γιορτές χωρίς... μαχαιροπίρουνα, καρυκευμένες με DJ sets και συναυλίες. Τώρα επιστρέφει έχοντας κάνει τις αναγκαίες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιόδου που διανύουμε, μετατροπές: το Burger Fest Home Edition έχει δημιουργήσει τη δική του κουζίνα στο κέντρο της πόλης και με την βοήθεια του efood και των διανομέων του, φτάνει μέχρι τις πόρτες του αθηναϊκού κοινού.

Η πέμπτη κατά σειρά διοργάνωσή του φεστιβάλ ξεκίνησε λίγο πριν μπει ο καινούργιος χρόνος και θα διαρκέσει μέχρι τις 21/3. Δώδεκα εβδομάδες δηλαδή. Κάθε εβδομάδα ένα διαφορετικό burger house ή ένας σεφ θα παρουσιάζουν ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού, βλέποντας με τη δική τους οπτική μια κατηγορία του street food που, πληθωρικό, παιχνιδιάρικο, γρήγορο και προσιτό, αντλεί υλικό από κάθε λογής διατροφικές συνήθειες και κουλτούρες φαγητού και διασκευάζεται με χίλιους δυο τρόπους. Μπορεί κανείς να παραγγείλει μέσω της γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας φαγητού κι είτε να κινηθεί στην τροχιά του κλασικού είτε να πειραματιστεί. Από ό,τι φαίνεται θα υπάρχει μπόλικο υλικό.

Κάθε εβδομάδα ένα burger house ή ένας σεφ θα παρουσιάζουν ένα ειδικά διαμορφωμένo μενού / φωτογραφία: Martin Becker (Unsplash)

Την αρχή έκανε η Γωγώ Δελογογιάννη και η Στοά Φιξ. Τα περίφημα κεφτεδάκια της, συνδυασμένα με κατσικίσιο τυρί κλείστηκαν σε ψωμάκι για μπέργκερ. Μαζί τους τις διαδρομές άρχισαν ένα μπέργκερ με μπιφτέκι προβατίνας με πικάντικη γραβιέρα Αμφιλοχίας, ένα μπέργκερ με σιγοψημένο κοκκινιστό μοσχαράκι, ένα ακόμη με τραγανό κοτόπουλο κι ένα χορτοφαγικό με ψητά μανιτάρια, κρεμμύδια σοτέ, μοτσαρέλα, προβολόνε και ρόκα. Από αύριο θα δώσουν τη σκυτάλη στον επόμενο. Εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε τα γευστικά «επεισόδια» του φεστιβάλ μέσω της ιστοσελίδας του, www.burgerfest.gr και να κινηθείτε αναλόγως.

efooddeliveryμπέργκερφεστιβάλ