Food & Drink|15.01.2021 21:11

Huggamag: Μια στάση στο καινούργιο μικρό καφέ των Αμπελοκήπων

Άντζελα Σταματιάδου

Όλο και ξεφυτρώνουν μαγαζιά επικεντρωμένα στον καφέ. Σε διάφορες γειτονιές της πόλης. Ακόμη και εν μέσω lockdown. Πριν μερικές μέρες περπατώντας στη Μεσογείων, απέναντι από τις πρασινάδες του πάρκου της Σχολής της Χωροφυλακής, πέτυχα το Ηuggamag. Η μαύρη του πρόσοψη τραβάει το βλέμμα. Κι αν περάσεις το κατώφλι, με στόχο έναν εσπρέσο, έναν καπουτσίνο ή έναν flat white, που έχει αρχίσει να αποκτάει κι αυτός σιγά-σιγά τους... οπαδούς του, το πρώτο που βλέπεις απέναντι, στο μικρό, μινιμαλιστικό εσωτερικό είναι η μηχανή του καβουρδίσματος.

O Nίκος Μαντάς, δημιουργός, μαζί με τον Γιώργο Δήμα, του λιτά μοντέρνου μαγαζιού που άνοιξε το Νοέμβριο, μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση της καραντίνας, καβουρδίζει ο ίδιος τον καφέ, τον οποίο μπορείτε να αγοράσετε και για το σπίτι σε όμορφες συσκευασίες των 250, 500 γραμμαρίων και του ενός κιλού. Αυτό τον καιρό προτείνει ένα χαρμάνι δύο καφέδων από την Βραζιλία, με αρώματα σοκολάτας και ξηρών καρπών κι έναν καφέ μοναδικής προέλευσης από την Αιθιοπία, με τα χαρακτηριστικά για την περιοχή αρώματα κόκκινων φρούτων, βελούδινο και αρκετά γλυκό στο στόμα, χωρίς πολλές οξύτητες. Είναι αμφότεροι ευκολόπιοτοι και ταιριαστοί με παρασκευές με γάλα κι αξίζει να τους δοκιμάσετε. Για όσους θέλουν φίλτρου, προτείνουν έναν καφέ από την Κολομβία.

Τον καφέ που θα πάρει στο χέρι μπορεί κανείς να τον συνοδεύσει με κάποιο από τα μάφιν και τα cookies που θα δει στον ξύλινο πάγκο, κάτω από δυο πίνακες που απεικονίζουν τη συγκομιδή των κερασιών καφέ. Αν πεινάει κομμάτι παραπάνω, θα βρει κι αρκετά ακόμη αλμυρά και γλυκά σνακ: μπουγάτσα με κρέμα, κουρού με φέτα, τυρόπιτα με μέλι και σουσάμι, ηπειρώτικη τυρόπιτα ή σπανακόπιτα, χειροποίητη λουκανικόπιτα ή ζαμπονοτυρόπιτα, κρουασάν σοκολάτας ή μήλου, όπως επίσης και κάποια σάντουιτς που φτιάχνονται επιτόπου καθημερινά. Αν δεν σας φέρει ο δρόμος μέχρι εκεί, έχετε τη δυνατότητα να τα παραγγείλετε και να σας τα φέρουν στο γραφείο ή στο σπίτι. Το Huggamag κάνει delivery μέσω του efood, της wolt και του box καλύπτοντας τις γύρω περιοχές (Αμπελόκηπους, Πανόρμου, Ζωγράφου, Γουδή, Παπάγου και Ιλίσια).

Huggamag: Λεωφόρος Μεσογείων 99, τηλ. 2106926389. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 7.00-19.00.

take awayκαφέςκαφέdelivery