Food & Drink|21.01.2021 10:16

To πιο εντυπωσιακό brunch της Αθήνας μπαίνει σε κουτί

Άντζελα Σταματιάδου

Αν το έχεις δοκιμάσει δύσκολα το ξεχνάς. Με μεγάλη ποικιλία και άψογη παρουσίαση, ατμοσφαιρικό, εκλεπτυσμένο και προσεγμένο και στην παραμικρή λεπτομέρεια, με το που ξεκίνησε να σερβίρεται πριν από μερικά χρόνια στο Winter Garden, το brunch της Μεγάλης Βρεταννίας, έκλεψε τις εντυπώσεις. Τώρα, που δεν μπορεί κανείς να το χαρεί στο φυσικό του περιβάλλον, με φόντο τις μαρμάρινες κολόνες και τα βιτρό του όμορφου αιθρίου, επανέρχεται λίγο διαφορετικό. Μετά τα πέντε ειδικά σχεδιασμένα για το σπίτι μενού, που λάνσαρε νωρίτερα το αθηναϊκό ξενοδοχείο και το διάσημο απογευματινό του τσάι, αποκτά κι εκείνο μεταφερόμενη έκδοση.

Αντλώντας έμπνευση από τα ιδιαίτερα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου στο Winter Garden, ο executive chef Αστέριος Αστέριος Κουστούδης με την ομάδα της κουζίνας και του ζαχαροπλαστείου της Μεγάλης Βρεταννίας ‒όπου ο επικεφαλής pastry chef Ευγένιος Βαρδακαστάνης κάνει εξαιρετική δουλειά‒ παρουσιάζουν ένα καινούργιο μενού για brunch, τεσσάρων ατόμων. Εξίσου πλουσιοπάροχο, εναλλάσσοντας γλυκά και αλμυρά εδέσματα, κλείνεται σε όμορφα μαύρα κουτιά και φτάνει μέχρι το σπίτι.

Φρεσκοψημένα κρουασάν, τσουρέκι αρωματισμένο με μαστίχα, καπνιστός σολομός με αβοκάντο και αυγό ορτυκιού, βασιλικό καβούρι και φύλλα πράσινης σαλάτας, όπως επίσης και candele (παραδοσιακά ζυμαρικά της νότιας Ιταλίας), γεμιστά με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, μανιτάρια και χειμωνιάτικη τρούφα είναι μερικά μόνο από τα στιγμιότυπα της νέας αυτής πρότασης, στην οποία όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσθέσουν μία σαμπάνια Taittinger Brut και χαβιάρι Royal Gold Reserve. Την τελική, γλυκιά πινελιά θα βάλει, σε κάθε περίπτωση, μια τάρτα αχλάδι με κρέμα αμυγδάλου, πραλίνα φουντουκιού και λεμόνι. Όσο για τα πυρίμαχα πορσελάνινα σκεύη στα οποία θα παραλάβουν κάποια από τα πιάτα του brunch, θα μείνουν, μαζί με μια λευκή λινή πετσέτα με κεντημένο το οικόσημο του ιστορικού ξενοδοχείου, στη... συλλογή τους.

Παραγγελίες καθημερινά, 11.00-19.00, στο τηλ. 2103330748

Μεγάλη Βρεταννίαbrunchξενοδοχείο