Food & Drink|01.02.2021 10:13

Κρασί: Σήμερα ξεκινούν τα διαδικτυακά ΒορΟινά

Άντζελα Σταματιάδου

Τα ΒορΟινά, τα οποία πρωτοδιοργανώθηκαν το 2005, αποτελούν ένα από τα κλασικά ετήσια ραντεβού των φίλων του κρασιού. Φέρνοντας στην Αθήνα μια εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και διεθνών ποικιλιών, αποστάγματα, πλαισιωμένα από masterclasses, θεματικές γευσιγνωσίες κι αφιερώματα σε γνωστά wine bar κι εστιατόρια, όλα αυτά τα χρόνια δίνουν τόσο στο κοινό όσο και στους επαγγελματίες του κλάδου την ευκαιρία να εξερευνήσουν ποικίλες και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πτυχές του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Το 2021 δεν αποτελεί εξαίρεση: παρότι λόγω της πανδημίας οι συνθήκες είναι διαφορετικές, η δημοφιλής εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδας, δίνει και φέτος το «παρών», παίρνοντας διαδικτυακή μορφή.

Σήμερα Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, που είναι η γιορτή του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών, ξεκινούν τα e-BορΟινά, που με μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις μοιρασμένες σ’ όλο το μήνα, μεταφέρουν την ετήσια συνάντηση σε διαδικτυακό περιβάλλον. Κουίζ (για ποικιλίες, παραγωγούς, ειδικές ενδείξεις) με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας και έπαθλα φιάλες και βιβλία για το κρασί, online εκπομπές, σεμινάρια και live συνεντεύξεις οινοποιών είναι μερικά από τα «συστατικά» της φετινής διοργάνωσης, που θα βάλουν όσους μπουν στην ιστοσελίδα  www.voroina.gr και στις αντίστοιχες σελίδες στο facebook και στο Instagram στο κλίμα της οινικής περιήγησης.

ΒορΟινάεκδηλώσειςίντερνεταμπελώνεςκρασί