Food & Drink|22.02.2021 18:34

Ο νέος περιορισμένης κυκλοφορίας καφές της Coffee Island έρχεται από το Μπουρούντι

Newsroom

Θέλοντας να μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση σε έναν ποιοτικό καφέ σε προσιτή τιμή, στην Coffee Island πριν από κάποια χρόνια ξεκίνησαν το Microfarm Project. Μια σειρά από specialty καφέδες περιορισμένης έκδοσης, που προέρχονται από μικρές οικογενειακές φάρμες σε διάφορα σημεία του κόσμου και τους οποίους βρίσκει κανείς στο δίκτυο καταστημάτων της για μικρό διάστημα. Το 2020 η εταιρία εστίασε στην Αιθιοπία. Τώρα προτείνει έναν καφέ 100% Αrabica από το Μπουρούντι.

Ο Burundi Rimoro είναι ένας καφές της ποικιλίας Red Bourbon, ο οποίος καλλιεργείται σε υψόμετρο 1550 μέτρων στην επαρχία Καγιάντζα, μια περιοχή που μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικούς τους καλύτερους καφέδες της κεντροαφρικάνικης χώρας. Η επεξεργασία των καρπών των καφεόδεντρων γίνεται σε έναν σταθμό επεξεργασίας ονόματι Ριμόρο στην επαρχία Νγκόζι (εξ ου και το δεύτερο συνθετικό του ονόματος) με την ξηρή/φυσική μέθοδο.

Ήδη με που ανοίγει κανείς το λευκό σακουλάκι μυρίζει τη μαύρη σοκολάτα, που είναι από τα κυρίαρχα αρωματικά χαρακτηριστικά του καινούργιου αυτού καφέ –του 23ου της σειράς Microfarm Project– που συνδυάζεται στο φλιτζάνι με αρώματα μούρων και γλυκόριζας. Γλυκόπιοτος, με αρκετά γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και σοκολατένια επίγευση, είναι μια ωραία πρόταση και για το πρωί και για το απόγευμα. Μπορείτε να τον παραγγείλετε μέσω του www.coffeeIsland.gr και του Μy Coffee Island APP ή να επισκεφτείτε το πιο κοντινό σας κατάστημα.

Μπουρούντικαφές