Food & Drink|02.04.2021 16:40

Οι «Eatalians» Mario και Luigi φτιάχνουν μια ναπολιτάνικη πίτσα πoυ σου κλέβει την καρδιά

Άντζελα Σταματιάδου

Καιρό ήθελα να το δοκιμάσω το Mario & Luigi-The Eatalians. Το ιταλικό εστιατόριο πήρε το όνομά του από τους δυο κεντρικούς ήρωες ενός από τα πιο πετυχημένα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών. Το Super Mario Bros, που μεσουράνησε στις κονσόλες της Nintendo στα 80’s και στα 90’s κι επανεμφανίστηκε σε πολλές παραλλαγές, όχι μόνο κέρδισε περίοπτη θέση στο πάνθεον των videogames, αλλά άντεξε στο χρόνο. Είναι ενδεικτικό ότι στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, το 2016, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εμφανίστηκε ντυμένος Mario. «Προλόγισε» τη διοργάνωση του Τόκιο φορώντας το χαρακτηριστικό κόκκινο κασκέτο και στολή υδραυλικού.

Αν επί της οθόνης τα αδέρφια Mario και Luigi καλούνται να σώσουν το βασίλειο των μανιταριών από τους κακούς Κοοpa, στην Ηλιούπολη έχουν άλλο... πεδίο δράσης. Κινούνται μεταξύ πίτσας και φρέσκιας pasta. Από τον ξυλόφουρνο, το παρασκευαστήριο ζυμαρικών και την κουζίνα τους βγαίνουν πολλά και νόστιμα. Αυτό το διάστημα που δεν έχει κανείς τη δυνατότητα να καθίσει στην ανοιχτόκαρδη, χρωματιστή σάλα, τα παίρνει σε πακέτο για το σπίτι, κλεισμένα σε όμορφα χάρτινα κουτιά με γεωμετρικά μοτίβα.

Ο Νίκος Σωτηρόπουλος, από τα χέρια του οποίου έχουμε χαρεί ουκ ολίγες νόστιμες πίτσες στο Nolita, στο Pizzoteca και στο Ι Fratti της Μυκόνου, στην προκειμένη προτείνει έναν τύπο ναπολιτάνικης ζύμης με αρκετή υγρασία, παχουλό γύρω-γύρω και ταυτόχρονα αρκετά ελαφρύ. Ξεχωρίζω δύο λευκές, την πλούσια σε γεύση Gustina, που συνδυάζει μοτσαρέλα, μανιτάρια πορτομπέλο, κρέμα τρούφας, η οποία βάζει την πινελιά της χωρίς να σκεπάζει τα υπόλοιπα, σπιρτόζικη ρόκα και παρμεζάνα Regiano και την Lolita, με μορταδέλα, τριμμένο φιστίκι Aιγίνης, δύο είδη μοτσαρέλας και ρικότα, που την κάνουν έξτρα κρεμώδη. Κι η «κόκκινη» Αnabella, πάντως, με σάλτσα από ντομάτες San Marzano, πικάντικο ιταλικό σαλάμι και n’duja (μια καλαβρέζικη πάστα αλλαντικού, που τελευταία τη συναντάμε όλο και πιο συχνά), να δίνουν τον τόνο, είναι ευχάριστα γλυκοκαυτερούτσικη.

Τα φρέσκα ζυμαρικά τους είναι αναλόγως προσεγμένα. Η Αntonella, μια μακαρονάδα με σπαγγέτι alla chitara, γαρίδες (λίγο παραβρασμένες, στην περίπτωσή μας), τραγανό κολοκύθι, μπισκ, λάιμ και τσίλι είναι καλή ιδέα για όποιον θέλει κάτι ελαφρύ, ενώ οι λάτρεις της καρμπονάρα θα αγαπήσουν τη Giolina ‒ το αυγό, μαζί με το ψιλοκομμένο guanciale (αλλαντικό από χοιρινό μάγουλο) και το πεκορίνο αγκαλιάζει όμορφα τα ζυμαρικά. Προτείνω θερμά και τα suppli al ragu, κροκέτες ρυζιού που μοιάζουν λίγο με τα σιτσιλιάνικα aranchini, αλλά στο εσωτερικό τους έχουν σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι, καπνιστή πρόβολα, μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Αυτά τα τραγανά σφαιρίδια είναι φουλ νοστιμιάς. Δεν θέλεις να τελειώσουν.

Mario & Luigi – The Eatalians Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 190, Ηλιούπολη, τηλ: 2109957953. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 15.00-23.00, Κυριακή 14.00-23.00. Τιμές: πίτσες € 8,50-13,50, ζυμαρικά: € 8,50-13,50. Λειτουργεί με take away & διανομές κατ’ οίκον στις γύρω περιοχές (σε παραγγελίες άνω των € 25).

ζυμαρικάtake awayπίτσαιταλική κουζίναεστιατόριο