Food & Drink|06.04.2021 14:53

Οι μεγάλοι νικητές των Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2021

Newsroom

Περισσότερα από 200 προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών αξιολογήθηκαν με τυφλή γευσιγνωσία στο πλαίσιο των Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2021, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021. Στην κριτική επιτροπή της διοργάνωσης (που μετά την μεγάλη συμμετοχή και απήχηση που είχε πέρυσι, έγινε, από φέτος, ανεξάρτητη) συμμετείχαν έμπειροι επαγγελματίες της εστίασης, σομελιέ και διακεκριμένοι σεφ, καθώς επίσης και επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας με σημαντικό έργο στον τομέα του τροφίμου.

Ελαιόλαδο, φέτα και τσάι του βουνού αλλά και μαρμελάδα μανταρίνι με ουίσκι ή ελληνική burrata από βουβαλίσιο γάλα: 74 προϊόντα απέσπασαν ένα, δύο ή τρία αστέρια ποιότητας στον διαγωνισμό, ο οποίος φέρει τη σφραγίδα της ομάδας που διοργανώνει την μεγάλη έκθεση τροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ, στοχεύει στην ανάδειξη και την προβολή της ελληνικής παραγωγής τροφίμου και υπογραμμίζει τη σημασία των προϊόντων μικρών παραγωγών για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και για την εξέλιξη της γαστρονομικής μας παράδοσης. Από αυτά, 25 κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία στις κατηγορίες του ξηρού τροφίμου, του νωπού τροφίμου, των ποτών, του ελαιολάδου, της καινοτομίας, του πρωτοεμφανιζόμενου προϊόντος, του βιολογικού τροφίμου και της συσκευασίας.

Το μεγάλο βραβείο AFFA για το 2021 κατέκτησε η μπίρα AMMOUSA του Γιώργου Ντάνου από την Πάτρα, που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία με 19,61/20, ενώ για το 2021 το τιμητικό AFFA, που δίνεται μετά από πρόταση των μελών της κριτικής επιτρόπής, απονέμεται στην μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού Δρ. Σταυρούλα Κουράκου Δραγώνα για το έργο και τη συνολική προσφορά της στην ανάδειξη του ντόπιου κρασιού. Οι μεγάλοι νικητές, καθώς και η λίστα των προϊόντων που διακρίθηκαν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.affa.gr.

ΕΞΠΟΤΡΟΦελληνικά προϊόνταδιαγωνισμόςπαραγωγοί